• Novosti online

  SDSS poziva sve Srbe da traže manjinski listić

  KARLOVAC – Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) pozvala je u četvrtak na predizbornom skupu u Karlovcu sve predstavnike srpske nacionalne manjine da izađu na izbore, traže od biračkog odbora manjinski `ružičasti` listić i zaokruže brojeve – 2 za Milu Horvata, 5 za Borisa Miloševića i 6 za Milorada Pupovca.

  Milorad Pupovac je poručio da je „Srbima u Hrvatskoj i Hrvatskoj u celini potreban novi početak ili pak nastavak puta kojim se išlo do 2012. godine, put normalnoga života, normalnih odnosa, sa posvećenošću tome da se svako u Hrvatskoj oseća dobro i da svako radi za sebe i za Hrvatsku“, prenela je Hina.

  „Želimo Hrvatsku koja neće više ići unazad već će zauzeti smer prema napred, u kojoj niko, pa ni građani srpske nacionalnosti neće biti isključeni. Želimo da od jeseni Srbi opet budu uključeni u vladu, u hrvatske institucije, da sa predstavnicima drugih nacionalnih manjina nadoknadimo izgubljenih pet godina, posebno poslednjih godinu dana“, rekao je Pupovac.

  Zato, istakao je on, tražimo da građani srpske nacionalnosti glasaju za kandidate SDSS-a, jer, dodao je, naša kampanja počiva na tome da se svi moramo osloboditi rata i straha, a da oni koji proizvode strah ne smeju u javnosti imati svoje mesto, čak i ako ga steknu, i da im svaki normalan građanin može reći vama nije mesto u javnosti i normalnom društvenom životu, prenela je Hina.

  Pupovac je dodao da se „zauzima i uvek će se glasno zauzimati za Hrvatsku mira i tolerancije, za Hrvatsku napretka i jednakosti i da svi zajedno mogu reći ne strahu i onima koji su ga proizvodili, koji žele slaviti ratove, oprati najkrvaviju istoriju Hrvatske, one koja se kupala u zločinima, a čime danas teraju ljude iz Hrvatske“.

  On je optužio vladu Zorana Milanovića za pogrešan pravac, odnosno politiku koja je, kako je rekao, „radila sve suprotno onome što se radilo pre 2012. godine“.

  Pupovac je podsetio da su u HDZ-ovoj vladi Srbi imali jedno mesto potpredsednika vlade, jednoga državnog sekretara, pet ili šest pomoćnika ministara, savetnike, direktore pojedinih uprava i slično, dok je u vladi Kukuriku koalicije bio samo jedan pomoćnik ministra,prenela je Hina.

  „Pitaju nas hoćemo li s levima ili desnima, a mi kažemo, mi smo u nekim stvarima leviji od onih koji sebe nazivaju levima, ali mi ćemo najpre s drugim manjinama – Italijanima, Romima, Česima, Mađarima, Bošnjacima ili Albancima, ko već bude, stvoriti takav savez da imamo u Saboru šest, sedam ili svih osam poslanika nacionalnih manjina“, izjavio je Pupovac.

   

  Foto Tanjug/Z. Žestić, ilustracija

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com