Gradovi

SE sutra o Nacrtu rezolucije o Kosovu

PRIŠTINA – U Savetu Evrope sutra će se na dnevnom redu naći Rezolucija „Stanje na Kosovu i uloga Saveta Evrope“, objavila je prištinska Koha ditore.

Za Nacrt ove rezolucije, koju je izradio španski poslanik Agustin Konde, prethodno je glasano u Komisiji za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Srbija nastavlja da igra značajnu ulogu i kada je reč o izradi izveštaja koje je Kosovo obavezno da sprovodi, navodi ovaj prištinski list i podseća da su na predlog srpske delegacije nacrtu tog dokument dodata četiri amandmana koja koja Kosovo, kako se navodi, nije imalo snage da blokira.

Inače, u Nacrtu rezolucije konstatovani su mnogi nedostaci i izazovi Kosova.

Kako je ranije pisao ovaj list, reč o povećanju uloge UNMIK-a, problemu sa organizovanim kriminalom i korupcijom, nespsobnost političkih partija za konstruktivni dijalog, dijalog sa Srbijom i zaštita manjinskih zajednica – ključna su pitanja na koje je stavljen naglasak u izveštaju .

Planirano je da pomenuti Nacrt rezolucije, koji je sastavio španski diplomata Agustín Conde, a koji predstavlja rezultat njegovih poseta Prištini i Beograd, bude stavljen na diskuciju do kraja ovog meseca na jednom od parlamentarnih zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Savet Evrope je podržao UNMIK da pojača kapacite za saradnju sa bezbednosnim mehanizmima u Evropi.

Foto skrinšot Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh