Gradovi

Sebastijan Kurc tvitovao na ćirilici

BEČ – Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, koji je juče i danas boravio u Beogradu, o svojoj poseti na Tviteru pisao je na srpskom, na ćirilici.

On je, posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, napisao, na svom Tviter nalogu „Hvala premijeru Vučiću za dobar sastanak. On je garant reformi u Srbiji i stub stabilnosti u regionu“.

Kurc, koji je najmlađi član austrijske valde, veoma je aktivan na društvenim mrežama, ali je ovo prvi put da je „tvitovao“ na srpskom jeziku.

Njegova poruka, na svom zvaničnom nalogu, je izraz poštovanja prema Srbiji i Vladi, koju je izneo i tokom današnje konferencije za štampu, gde je u više navrata srpske vlasti za sprovedene reforme i angažovanje za stabilnost u regionu.

U drugim tvitovima o poseti, ovaj put na nemačkom, sa fotografijama sagovornika, premijerom Vučićem, napisao je da će „Austrija podržati Srbiju u njenom procesu evropskih integracija i zalagati se za otvaranje daljih šest poglavlja, a sa sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, on je „tvitovao“ „Srbija je važan partner u izbegličkoj krizi“.

Foto tanjug, R. Prelić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh