• Gradovi

  Sedam žrtava napada u Londonu, 40 povredjeno, ubijena sva trojica napadača

  Broj poginulih u noćašnjim terorističkim napadima u centru Londona popeo se na sedam ljudi, pošto je jedna povredjena osoba podlegla zadobijenim povredama, a strahuje se da bi taj broj mogao biti i veći, jer je još nekoliko od više od 40 povredjenih u kritičnom stanju.

  Britanska policija uhapsila je danas 12 osoba na istoku Londona posle napada u glavnom gradu Velike Britanije u kojem je poginulo sedam i povredjeno skoro 50 osoba.

  ​Policija je navela da su toku pretresi i da su osobe uhapšene rano jutros.

  Kako je saopštila londonska policija, sva tri napadača su ubijena. Napad je okvalifikovan kao teroristički.

  Napad desio se sinoć kada se kombi popeo sa kolovoza na trotoar Londonskog mosta i počeo da gazi prolaznike.

  Neposredno posle toga, kako je saopštila policija, napadači su napustili kombi i velikim noževima napali prolaznike u obližnjem prometnom delu grada Borou market, gde se nalaze brojni restorani i barovi, i izboli više njih.

  U saopštenju se navodi da su napadači nosili odeću koja je ličila na pojaseve sa bombama, ali se posle ispostavilo da to nije tačno.

  Gradonačelnik Londona Sadik Kan osudio je sinoćni napad kao „svestan i kukavički napad na nevine Londonce“.

  „To je bio svestan i kukavički napad na nevine Londonce i posetioce našeg grada koji su uživali u subotnjoj večeri. Najoštrije ga osudjujem. Nema nikakvog opravdanja za takav varvarski čin“, istakao je Kan i najavio veće prisustvo policije na ulicama u narednim danima.

  Policija je saopštila da su desetine teško naoružanih policaja upućene na mesta napada i da će biti pojačane patrole.

  Premijerka Tereza Mej sazvala je za danas hitnu sednicu kriznog štaba vlade a vladajuća Konzervativna partija i opozicioni laburisti i Škotska nacionalna partija su obustavili predizbornu kampanju za izbore zakazane za 8. jun.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com