• KiM

  Sednica Skupštine Kosova ponovo odložena, nastavak u 16 časova

  Današnja sednica Skupštine Kosova na kojoj treba da bude formirana pregovaračka ekipa za finalni deo dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom, pomerena je sa 14 časova, kako je ranije bilo najavljeno, na 16 časova.

  Sednica sazvana na zahtev Vlade Kosova juče je počela sa satom zakašnjenja ali je posle izjašnjavanja šefova poslaničkih grupa i diskusije prekinuta s obrazloženjem da su potrebne dodatne konsultacije.

  Sve poslaničke grupe partija na vlasti podržale su tokom diskusije predlog Vlade Kosova za sastav takozvane „Ekipe jedinstva“, ali je sednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

  Poslanici juče nisu nastavili rad već je rasprava odložena za danas u 14 časova.

  Jučerašnjoj sednici Skupštine Kosova nisu prisustvovali poslanici opozicionih stranaka, sem Teute Rugova iz Demokratskog saveza Kosova (DSK).

  Članovi takozvane „Ekipe jedinstva“ su zamenik premijera Fatmir Ljimaj, koji je rukovodilac tima, zamenik premijera i zamenik šefa pregovaračke ekipe Enver Hodžaj, ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, zamenik premijera Dardan Gaši, ministar javne uprave Mahir Jagdžilar i šef kabineta premijera Avni Arifi.

  U tom timu su i predstavnici opozicionih stranaka, stručnjaci i predstavnici civilnog društva čija imena nisu navedena u odluci.

  Na zahtev opozicije, za juče je bila zakazana i druga vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj bi se raspravljalo o usvajanju rezolucije kojom se zabranjuje predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da u razgovorima o normalizaciji odnosa sa Srbijom postavi pitanje granica.

  Ta sednica, zbog odlaganja prethodne sednice, juče nije ni počela dok je danas nema na dnevnom redu zasedanja parlamenta.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com