• Novosti online

  Šef diplomatije Izraela osudio Sandersovu izjavu o Jerusalimu

  Ministar spoljnih poslova Izraela Izrael Kac osudio je danas kao „užasavajuću“ izjavu koju je o Jerusalimu dao Berni Sanders favorit u trci za nominaciju Demokratske stranke za predsedničke izbore u SAD.

  Sanders koji je Jevrejin, u utorak uveče je u debati Demokratske stranke rekao da bi, ako postane predsednik SAD, razmotrio da Ambasadu SAD vrati u Tel Aviv iz Jerusalima gde je preseljena odlukom predsednika Donalda Trampa.

  Rekao je i da je premijer Izraela Benjamin Netanjahu „reakcionarni rasista“ i pozvao da se uskrati američka pomoć Izraelu i preusmeri Palestincima.

  Sanders je nedavno objavio da neće prisustvovati skupu proizraelskog lobija Američko izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC) za koji je rekao da predstavlja „platformu netrpeljivosti“.

  Sanders je rekao da je vrlo ponosan što je Jevrejin, ali i da smatra da se ne mogu ignorisati patnje palestinskog naroda.

  Njegova oštra kritika politike Izraela izazvala je veliku zabrinutost u toj državi zbog njegove moguće kandidature za šefa američke države.

  Tako je ministar spoljnih poslova Izraela, Izrael Kac, upozorio da oni koji podržavaju Izrael neće podržati predsedničku kandidaturu Sandersa, mada je dodao da se „mi ne mešamo u unutrašnji američki izborni proces koji je sjajan“.

  Kac je za izraelski vojni radio rekao da Sanders dugo „napada Izrael“ i „ono što je nasvetije za identitet i nacionalnu bezbednost“ te države.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com