• Lokalne Novosti

  Секција спортских новинара Ниша осуђује напад на Душана Јоцића

  Секција спотских новинара Ниша изгражава згранутост и најоштрије осуђује физички напад који је на председника нашег удружења, уредника спортске рубрике “Народних новина” Душана Јоцића извршио Славиша Мићановић, члан Управног одбора Женског рукометног клуба “Наиса” и високи функционер Српске напредне стране, чији је одборник у Скупштини града Београда.

  Напад се догодио у петак увече у хали Чаир, непосредно пред почетак утакмице Челенџ купа између “Наисе” и израелског “Макабија”, када је Мићановић, наочиглед бројних сведока, Јоцића, два пута у размаку од неколико десетина секунди, ухватио за врат, упутивши му, притом, низ претњи и псовки.

  Душан Јоцић је вишеструко награђиван новинар, извештач са бројних великих такмичења, међу којима и са прошлогодишњих Олимпијских игара у Рију, члан Извршног одбора удружења спортских новинара Србије, али и Асоцијације спортских новинара југоисточне Европе (СЕЕСЈА).

  Он је синоћ спречен да у хали обави свој службени задатак – да извештава са међународне утакмице, јер је отишао да напад пријави полицији, која је испитала сведоке, али не и самог Мићановића, јер га је, у међувремену, након што је вербално напао једног од сведока, обезбеђење удаљило из дворане. Јоцић је полицији предочио и СМС поруке које је добио од Мићановића у ноћи уочи инцидента, у којима је члан управе “Наисе” исказивао решеност да се са Јоцићем на неки начин разрачуна.

  Секција спортских новинара Ниша очекује од надлежних органа брзу реакцију и утврђивање одговорности виновника овог инцидента, али захтева и реакцију Женског рукометног клуба Наиса, јер бахатим примитивцима, склоним уличарском понашању, попут Славише Мићановића, дефинитивно није место у спорту.

  Саопштење ССНН

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   20. новембра 2017. at 07:17

   Својевремено, цела земља је чула за глупост „Писацу цу вам по гробовима.“. Сада, када политичар хвата за гушу спортског новинара, нигде ни речи. Не знам ко је запао у већу мизерију, политичари, новинари или демократска јавност.

   Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com