Gradovi

Selaković: Presuda je politička farsa za zastrašivanje Srba

BEOGRAD – Ministar pravde Srbije Nikola Selaković ocenio je danas da presuda lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću izgleda kao da je napisana pre početka suđenja, te da predstavlja političku farsu za zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji.

„Današnja presuda Oliveru Ivanoviću od strane Euleksovog sudskog veća izgleda kao da je napisana pre pocetka suđenja i čitave hajke koja je protiv njega i njegove porodice vođena u protekle skoro dve godine“, rekao je Selaković Tanjugu.

Prema rečima ministra pravde, sudski postupak tokom koga nije izveden nijedan čvrst dokaz koji bi utvrdio krivicu Ivanovića, predstavlja sve samo ne suđenje na osnovu prava i pravde.

„Suđenje Ivanoviću sada je dobilo svoje pravo obličje – da to nije bio postupak, već politička farsa koja je za cilj imala političku osudu jednog od najviđenijih kosmetskih Srba, destabilizaciju stabilne srpske zajednice na KiM i demonstraciju sile u cilju zastrašivanja naših ljudi na Kosova i Metohije“, zaključio je Selaković.

Euleksovo sudsko veće, kojim je predsedavala rumunka Roksana Komša, izreklo je danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina počinjenih 14. aprila 1999. u tom gradu.

Ostala četvorica optuženih Srba – bivši policijski pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, profesor Aleksandar Lazović, advokat Ilija Vujačić i pravnik Nebojša Vujačić oslobođeni su optužbi.

Foto Tanjug, S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh