Novosti online

Селаковић: Србија ће наћи најсврсисходније решење

Министар правде Никола Селаковић изјавио је вечерас да ће Србија, поводом хашког захтева за изручења лидера СРС Војислава Шешеља, „тражити и наћи” најсврсисходније решење.

“Наћи ћемо решење које није или ‘џа’ или ‘бу’, или црно или бело. Имаћемо у виду све појединачне и националне интереса приликом доношења свих одлука, као и до сада“, рекао је Селаковић у емисији “Упитник“ на РТС-у.

Наводећи да је Србија озбиљна држава која има преузете обавезе, законске обавеза, али и која држи до себе и има самопоштовање, он је истакао да се неће дозволити да се према њој поступа као према „врећи која је бацана као што се то некада и дешавало”.

Коментаришући натписе појединих медија да ће влада затражити од Хашког трибунала да одложи изручење Шешеља за време после избора, он је истакао да га увек насмеје и одушеви када прочита у новинама шта ће да ураде и какве ће одлуке бити донете, како у влади, тако и у суду и другим државним органима.

“Мислим да је неумесно да се о томе изјашњавам. Ово је ситуација за коју сам рекао да ћемо тражити и наћи најсврсисходније решење у овом тешком политичком тренутку“, рекао је Селаковић.

Према његовим речима, то није само правна, већ и политичка ствар поготово у тренутку када имате готово расписане изборе, а са друге стране реч је о човеку који је један од носилаца листе и лидер политичке странке која ће учествовати на изборима.

“Влада ће у складу са својом досадашњом политиком и праксом у свим изазовним ситуацијама у којима се од ње очекивало да каже или црно или бело, да се искључиво понаша као што је то у причи о војној неутралности“, рекао је Селаковић.

Како каже, у Србији како год питање добије попут овога и какав год одговор да представници власти дају, имаће незадовољоство.

“Да је питање искључиво правно, до одговора бисмо лако могли да дођемо. Овде питање није искључиво правно, овде постоји проблем у самом Хашком трибуналу, међу људима који на сваки могући начин траже да остану и опстану и после 2016. године“, рекао је Селаковић оцењујући да се не ради о светској завери великих сила, спрези зла које су се уротиле против Србије.

У истој емисији, на питање да ли је могућа пресуда без Шешеља у судници, адвокат Зденко Томановић је одговорио потврдно.

“Таква могућност постоји“, рекао је Томановић. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh