Gradovi

Selaković: Vlada će pomoći ugroženim područjima

ARILJE – Ministar pravde Nikola Selaković obišao je danas poplavljene delove opštine Arilje i poručio da će Vlada Srbije pomći ugroženom stanovništvu, ali i primetio da trenutna situacija ohrabruje u odnosu na proteklu noć i jutro.

On je rekao da je reka Rzav premašila svoj istorijski maksimum, koji je bio postignut maja 2014, i dodao da su to situacije koje je jako teško predvideti.

„Ovde smo prethodne noći imali situaciju da je nivo vode za sat vremena rastao po 80 centimetara, što je apsolutno nepredvidivo i Rzav je premašio svoj istorijski maksimum, koji je bio postignut 2014. u toku poplava, ovi betonski zupci koji su s leve i desne strane vodotoka nisu se uopšte videli, jer je nivo vode bio za oko metar i po viši u odnosu na ovaj sada“, rekao je Selaković novinarima.

Naglasio je da će Vlada Srbije svakako ugroženim područjima pomoći, kao i da ohrabruje činjenica da je situacija na terenu znacajno bolja u odnosu na to kakva je bila ranije danas.

„Rzav je reka koja važi za najčistiju reku u Srbiji, a možete da vidite šta samo tri do četiri sata noćnih neprestanih pljuskova može od nje da napravi“, rekao je Selaković.

Naglašava da će Vlada Srbije svakako pomoći, kao i do sada, kako bi se normalizovalo vodosnabdevanje gradova koji „piju vodu“ iz Rzava, ali i otklanjanja štete, naročito na poplavljenim poljoprivrednim površinama, u ariljskoj, požeškoj, lučanskoj opštini.

Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh