Ekonomija

Seli se Lastina stanica, veliko sređivanje fasada!

vučić,beograd na vodi,rukovanjeFoto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je danas obišao radove na izgradnji projekta Beograd na vodi i prošetao Savskom promenadom do gradilišta prve dve stambene kule tog projekta na kojma radovi počinju krajme meseca, a u razgovoru sa novinarima rekao da radovi na projektu dobro napreduju i da je veoma zadovoljan.

Stanica Laste u Bloku 42

Premijer Vučič je najavio i da će u naredna tri meseca Lastina autobuska stanica biti premeštena u Blok 42 na Novom Beogradu i dodao da indicija da je jedan svetski lanac hotela zainteresovan za hotel Bristol.

Vučić je rekao da će Beograd izgledati mnogo drugačije ne samo u pogledu turističke ponude, dobrog provoda, već i novih građevinskih poduhvata, kulture, tradicije, te da će biti jedno od najprivlačnijih mesta i gradova u Evropi, pogotovo imajući u vidu i sigurnost i bezbednost.

Premijer je najavio da će ove godine početi i veliko renoviranje fasada na Kosančićevom vencu, da će za početak Grad i republika zajednički urediti 40 fasada, da će biti uređen prostor ka Kalemegdanu, i da će i „strancima biti jasno zašto Beograd nosi baš to ime“.

„Beograd će iz meseca u mesec biti sve reprezentativniji“, naveo je Vučić.

Vučić je najavio da radovi na velikom tornju kreću do kraja januara.

Prema njegovim rečima, izgradnja Beograda na vodi značajno će doprineti rastu BDP, podizanju celokupne građevinske industrije, ali i kapaciteta i mogućnosti naših građevinskih kompanija.

„San generacija Beograđana, ljudi će uskoro moći da vide velike rezultate“, rekao je Vučić.

On je istakao da će Beograd u turističkom smislu privući mnogo veći broj turista i iz zemlje i iz sveta, što će povećati prihode i prilive u budžet.

Kamen temeljac za dve stambene kule postavljen je 27. septembra prošle godine, čime je zvanično počela izgradnja projekta vrednog 3,5 milijardi dinara.

On je rekao i da je raseljeno 97 od 101 porodice i da su svi zadovoljni.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh