Novosti online

Сензори за лакше паркирање

У центру Београда до 15. априла биће инсталиран нови систем за паркирање који ће возачима омогућити да без чекања пронађу паркинг-место на улици, најавили су из градске управе. Предвиђено да је да се ове године постави 1.000 сензора, после чега ће возачима проналажење слободног места бити олакшано.

„Возачи ће моћи да забораве на мучно лутање уским, једносмерним улицама у потрази за слободним паркинг местом”, рекао је градски менаџер Горан Весић, јавља Бета.

Према анализи Секретаријата за саобраћај паркинг место у центру града се у просеку тражи око 40 минута

Нови сензори ће регистровати да ли је то место заузето или слободно, а на дисплејима на свакој раскрсници моћи ће да се види број слободних места у улици.

Идеја о постављању сензора настала је приликом прошлогодишње посете делегације Града Београда Москви.

„Једна од ствари коју смо видели у Москви, а која не постоји у Београду били су паркинг сензори на отвореним местима. Поносан сам на „Паркинг сервис”. То је предузеће које не само да иде у корак са предузећима из те бранше у региону, већ су способни да спроведу у дело овакав пројекат који немају ни Атина, ни Истанбул, ни Софија, ни Букурешт”, указао је градски менаџер, а пренео Танјуг.

Овај систем, према његовим речима, има мало градова у Европи, а београдски Паркинг сервис успео је да реализује пројекат за месец и по.

Он је још рекао да се нада да ће град наредне године изаћи са пројектима за градњу две нове подземне гараже, у Скерлићевој улици код Народне библиотеке и код Београдског драмског позоришта на Црвеном крсту.

Директор „Паркинг сервиса”, Андрија Чупковић, казао је да ће сензорима бити покривена цела Његошева улица, а затим ће бити постављани и у околне улице.

„Они ће бити постављани између Мекензијеве, Београдске, Крунске и Курсулине улице, а рок за извођење тих радова је 60 дана. Сензори ће бити постављани на асфалту и ништа не може да их уништи, утапају се у бетон, а гаранција је 10 година”, истакао је Чупковић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh