Gradovi

„Serbian visions“ – za dijalog privrede i civilnog društva

Drugi multikongres „Serbian visions“ večeras je svečano otvoren, a predsednik PKS Marko Čadež poručio je da je to prilika za dijalog privrede i civilnog društva.

BEOGRAD – Drugi multikongres „Serbian visions“ večeras je svečano otvoren, a predsednik PKS Marko Čadež poručio je da je to prilika za dijalog privrede i civilnog društva.

U naredna dva dana multikongres će okupiti srpske i nemačke privrednike i predstavnike civilnog društva, koji će se baviti temom kako da privreda bude efikasnija, a civilni sektor jači.

Čadež je rekao da u Srbiji još uvek ne postoji dovoljno platformi u kojima komuniciraju privreda, odnsono preduzeća, sa svim onim što se dešava u najrazličitijim sektorima civilnog društva, bilo da je reč o udruženjima potrošača, za zaštitu hendikepiranih osoba ili drugih organizacija ili inicijativa.

Svi oni, dodao je Čadež, pokreću različite teme koje su važne za društvo, ne samo za građane, već i privredu, jer je privreda ta koja kreira i utiče na to kako će društvo izgledati.

„Čini mi se da naredna dva dana u okviru sajma ‘Serbian visions’ jesu prilika da se tak dijalog održi“, rekao je Čadež.

On je napomenuo da PKS učestvuje sa svojim prezentacijama, i ove godine će, između ostalog, predstaviti uslove za franšizno poslovanje.

„Ponudićemo svima koji žele da čuju kako da osnuju posao koji je vezan za neki franšizu konkretne odgovore i ideje šta bi mogli da pokrenu kao svoj posao“, rekao je Čadež.

Takođe, na panelima PKS-a govoriće se i o dualnom obrazovanju, zaštiti životne sredine, i predstaviti ekspertska mreže preduzetnika i preduzetništva, koji, kako je rekao Čadež, itekako ima šta da ponudi civilnom sektoru i malim i srednjim preduzećima.

Čadež je dodao da se slične manifestacije organizuju u drugim zemljama Evrope, uvek kao inicijativa privrede, ali je dodao da kasnije dobijaju dinamiku i počinju da budu manifestacije koje okupljaju mnogo organizacija i kompanije koje tu dolaze do inovativnih rešenja.

Multikongres „Serbian visions“ organizuju PKS Nemačko-srpska privredna komora, čiji je direktor Martin Knap istakao da je reč o srpskim vizijama „a ne o nemačkim vizijama za Srbiju“.

Knap je dodao da je ovo druga godina za redom da se održvaju „Serbian visions“, na kojem će se predstaviti 60 organizacija iz nekoliko oblasti, koje imaju jednu zajedničku tačku – da pokušaju da poboljšaju stvari u društvu.

„Ovo će biti nešto nalik festivalu civilnog društva“, rekao je Knap i dodao da se više organizacija prijavilo za učešće nego što je bilo prostora, što prema njegovim rečima, pokazuje da je format „Serbian visions“ prihvaćen od strane velikog broja organizacija.

Preview

MARKO CADEZ

Slide

MARTIN KNAP

Slide

MARTIN KNAP

Slide

MARKO CADEZ, MARTIN KNAP

Slide

MARKO CADEZ

Slide

MARKO CADEZ

MARKO CADEZ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh