• Gradovi

  Sertić: Otvaranje poglavlja podsticaj vladi i privredi

  BEOGRAD – Ministar privrede Željko Sertić izjavio je večeras da je vlada u proteklih godinu dana imala dobre rezultate, što je pomoglo i kompanijama da budu bolje, što na kraju znači i više novca za državni budžet.

  Sertić je, u ovodnom obraćanju na Gala večeri povodom dodele “Godišnje nagrade 2015” Srpske asocijacije menadžera (SAM), rekao i da je jučerašnje otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU veliki podsticaj i privredi i ministarstvu.

  Kako je naglasio, iz EU dolazi 80 odsto investicija u Srbiji, a više od 65 odsto ukupne spoljnotrgovinske razmene Srbije je upravo sa članicama Unije.

  “Pričati o integracijama svima je u redu, osim vama, jer vi predstavljate EU kompanije, nosite standarde, a pomažete i nama da budemo bolji”, rekao je Sertić dodajući “ni mi u vladi nismo bili tako loši”.

  Ministar je naveo da je vlada u proteklih godinu dana imala dobre rezultate, što je, kako je naveo, i članicama SAM-a omogućilo da budu bolje.

  “Naši dobri rezultati omogućili su i vama da budete bolji i da napredujete, a onda je to više para i za državnu kasu”, rekao je on.

  Sertić je ukazao da nije bilo lako ni jednostavno doneti određene zakone koji su omogućili velike promene, ali je vlada i to uradila.

  “Nekad je potrebno od pola godine do godinu dana. Čak i kad imate najbolju ideju i model teško je nekad “provući” kroz sva ministarstva. Tu sede neki pravnici i sa njima morate da se borite, da dođete do zakona koji će da omoguće promene. To je veliki posao”, objasnio je Sertić.

  On je rekao da veliki broj menadžera članica SAM-a poznaje lično, da razgovara s njima o različitim temama, i trudi se da razvija dijalog.

  “Čini mi se da dijalog privrede i vlade nikad nije bio tako razvijen kao u poslednjih godinu dana”, smatra Sertić.

  On je dodao da članice SAM donose inovacije, kreativnost, a ministarstvo se opredelilo da pomogne razvoju sektora malih, mikro i srednjih preduzeća.

  “I zakonodavno i finansijski ćemo pomoći, a od vas očekujemo da nam pomognete ne samo idejama, nego da prigrlite i mlade kojima ćete pomoći da budu još snažniji”, rekao je ministar i podsetio da će sledeća godina i zvanično biti proglašena godinom preduzetništva.

  Sertić je primetio da je broj članica SAM u odnosu na prošlu godinu porastao i šaljivo dodao da mu je drago što vidi da je među njima sve više dama menadžera.

  “Želim vam da vas bude još više naredne godine, kao i da imate još veći broj dama”, rekao je Sertić.

  Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com