Gradovi

Sertić: Želim vam puno posla i para, deo i nama ostavite

Sertić: Vlada Srbije je 2016. proglasila godinom preduzetništva

BEOGRAD – Ministar privrede Željko Sertić poželeo je večeras austrijskim firmama koje posluju u Srbiji puno posla, dobru zaradu, ali i da deo zarađenog novca ostave u Srbiji.

“Naš posao kao države je da vam obezbedimo najbolje moguće uslove za razvoj vašeg poslovanja, i mi to uspešno radimo duže od godinu dana”, rekao je Sertić na skupu posvećenom ekonomskoj saradnji Srbije i Austrije.

On je dodao da su austrijske kompanije koje ovde posluju svedoci toga koliko su se stvari promenile u poslednjih godinu dana.

Sertić je rekao da je država dosta sarađivala sa kompanijama iz inostranstva, a naročito sa onima koji dolaze iz Austrije, jer su to i prve kompanije koje su dolazile u Srbiju kao prokretač razvoja.

“I danas je rezultat da oko 500 kompanija iz Austrije radi u Srbiji i predstavljaju naše domaće kompanije. Znamo da još mnogo poslova moramo da uradimo u našoj zemlji, a jedan od glavnih zadataka je da kao država učinimo sve da privatna inicijativa bude dominantna”, objasnio je Sertić.

On je rekao da je pre svega reč o razvoju sektora malih i srednjih preduzeća, jer je vlada 2016. proglasila godinom preduzetništva.

“Imaćemo niz aktivnosti i pružaćemo podršku veoma aktivno, bez obzira da li je reč o onima koji tek počinju da rade ili oko kompanija koje već rade kod nas”, rekao je on.

Sertić se zahvalio šefu austrijske diplomatije Sebastijanu Kurcu na saradnji, istakavši da je on veliki prijatelj Srbije.

Sertić se zahvalio i predsedniku Prevredne komore Austrije Kristofu Lajtlu, sa kojim je dosta sarađivao dok je i sam bio na čelu Privredne komore Srbije.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh