Novosti online

Шешељ: Доћи ћу на саслушање, у Хаг не идем

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да ће сутра доћи на саслушање у Специјални суд и поновио свој став да добровољно у Хаг неће ићи.

„Доћи ћу пред Специјлани суд, очекујем да ће тамо доћи и већи број наших странаћких симпатизера. Изнећу оно што имам да кажем, као начин свог противљења ‘испоруци’,” рекао је Шешељ на конференцији за новинаре у просторијама СРС.

Вучић:Још чекам одговор за Толимира
КОВАЧИЦА – Премијер Александар Вучић изјавио је данас, одговарајући на питање да ли ће лидер радикала Војислав Шешељ бити изручен Хагу, да још чека објашњење Хашког трибунала зашто Здравко Толимир није пуштен на слободу.„За мене као председника владе је најважнији живот грађана ове земље. Здравко Толимир је преминуо у Хагу, а још нисам добио образложење зашто није пуштен на слободу. И даље чекам то образложење и то је све што имам сад да кажем”, рекао је Вучих новинарима у Ковачцици.Вучић је подвукао и да ће Србија увек поштовати принципе међународног јавног права и законе које је донела.На инсистирање новинарке да одговори да ли ће Шешељ бити испоручен или не, Вучић је рекао да је управо одговорио, те да је за њега живот Здравка Толимира и одговор на то питање најважније, и да чека.(Танјуг)

Он је поновио да у Хаг добровољно неће ићи и да ће, уколико одлуче да га изруче, „морати да га носе”.

„Оно што будем рекао пред судијом, то ћу вам сутра испричати по изласку из суда,” додао је Шешељ.

Шешељ: РИК није прогласио листу СРС због комјутерске грешке

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да Републичка изборна комисија (РИК) није прогласила изборну листу те странке због неправилности у компјутерском систему у Косјерићу.

Он је рекао да СРС очекује да РИК сваког момента прогласи изборну листу СРС и да је један проблем отворен због грешке у компјутерском систему у Косјерићу.

„Иако је наш кандидат из Косјерића извадио уверење о држављанству са датумом из марта ове године, компјутер је одштампао исто уверење које му је издато 2014. године,” објаснио је Шешељ на конференцији за новинаре.

Шешељ је додао да је мејлом стигло оригинално решење, односно потврда о бирачком праву и поновио да СРС очкује да РИК сваког момента прогласи листу.

Радикали потписали Повељу са странком из Словеније

Српска радикална странка (СРС) и Словеначака национална странка потписале су данас Повељу о стратешком партнерству и политичком савезу.

Повељу су у просторијама СРС потписали председници странка Војислав Шешељ и Змаго Јелинчић Племенити.

Читајући текст повеље, Шешељ је рекао да је на састанку руководстава поменутих странака одржаном у Београду, констатован висок степен сагласности двеју партија о свим међународним политичким питањима.

„Наше две странке изразиле су интерес за чврстом сарадњом како бисмо уз узајамну помоћ лакше реализовали наше стратешке циљеве,„ рекао је Шешељ.

Како је истакао, Словеначка национална странка прихвата и подржава стратешки интерес СРС да се све српске земље уједине „у саставу Велике Србије, државе у којој ће у слози и љубави живети Срби православци, Срби римокатолици, Срби муслимани и Срби протестанти”. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh