Gradovi

Šešelj i Mrkonjić položili vence na Miloševićev grob

Vulin položio venac na Miloševićev grob

POŽAREVAC – Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin položio je danas venac na grob bivšeg predsednika SR Jugoslavije i predsednika Republike Srbije Slobodana Miloševića, na desetogodišnjicu njegove smrti.

Vulin je rekao da je prošlo deset godina od smrti Miloševića, što, naveo je, možda nije dovoljno vremena da istorija da konačni sud o nekome ili o vremenu u kojem je živeo, ali da je više nego dovoljno da se laži koje su o njemu govorili i na osnovu kojih je rušen zauvek rasprše.

„Istina o Miloševiću je u ovom narodu doboljno dugo i dovoljno duboko i ona se ne može promeniti“, rekao je Vulin ocenivši da je Milošević iznad svega voleo Srbiju i svoju porodicu i da je zbog toga „surovo proganjan i surovo kažnjavan“.

Vulin je ocenio i da se ne može govoriti o Republici Srpskoj i o opravdanoj borbi srpskog naroda, a da se ne govori o pozivitnoj ulozi Slobodana Miloševića.

„Ne može se govoriti o uspešnom Dejtonskom sporazumu i o tome da su Srbi prvi put u svojoj istoriji dobili institucionalnu zaštitu zapadno od Drine, da im se ne može ponoviti Jasenovac, a ne govoriti o ulozi Slobodana Miloševića i ne reći bar jedno hvala“, rekao je Vulin.

On je ocenio da je Milošević umeo da pogreši u izboru svojih prijatelja, ali da su neprijatelji „nepogrešivo birali njega“.

„Miloševića su napadali zbog Srbije, a nisu Srbiju napadali zbog Miloševića“, rekao je Vulin, koji smatra da Miloševićeva porodica treba da se vrati u Srbiju i da dobije bar elementarnu pretpostavku nevinosti, kao „bilo koje drugo ljudsko biće“.

Preview

ALEKSANDAR VULIN

Slide

ALEKSANDAR VULIN

Slide

ALEKSANDAR VULIN

ALEKSANDAR VULIN

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh