Politika

„Šešelj mora u Hag“

nikolićFoto: Tanjug, Srđan Ilić

Predsednik Srbije kaže da bi se na izručenje troje radikala Hagu i Vojislava Šešelja reagovalo ocenom da se namerno slabi ta stranka pred izbore, a da, s druge strane, Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja.

Nikolić je u intervjuu „Danasu“ rekao da bi država, da je zadojena mržnjom, „iste noći izručila“ radikale.

„Sa druge strane, Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja. Sve je to izmešano, posebno ako i Šeselj mora da se vrati u Hag zbog izricanja presude“, dodaje Nikolić.

Povodom najave lidera radikala da dobrovoljno neće otići u Hag, Nikolić je u intervjuu Danasu rekao:

On voli to lažno junačenje. Znate, 1993. godine kada su nas napali socijalisti, kada su oni pobedili SRS, svi smo bili zaduženi da govorimo da ako nas već hapse želimo i da nam sude u Hagu u jedinom pravom sudu, pošto Miloševićev sud nije pravedan. E sad je to drugačije, sad je priča o Hagu priča o junaštvu. Ako mora da ide na izricanje presude, mora tamo da bude. Isto važi i za Vjericu. To je država. Dogovora sa Hagom izgleda neće moći da bude, jer se oni sa nama nikada nisu dogovarali, pa neće ni sada“, rekao je Nikolic.

On je naveo i da se nije video sa Šešeljem od kad se lider radikala vratio iz Haga.

„Nisam se sreo sa njim, niti hoću. Ne interesuje me. Mislim da to insistiranje da on napada samo mene, ali ne i Vučića nije potpuno tačno. On ima mržnju prema meni, a to je loš vodič. Aleksandra ne mrzi i o njemu ponekad racionalno razmišlja. Pre nekoliko meseci mi je na svom Twitter nalogu psovao mrtvu majku. I tu prestaje moja priča da li je on normalan, zdrav ili nije. Gotovo. Neka je živ i zdrav. Niti mu želim dobro, niti mu želim zlo“, kaže Nikolić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh