Gradovi

Šešelj: Odazvaću se pozivu Višeg suda, ali u Hag neću dobrovoljno

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je pokrenut postupak za njegovo izručenje Haškom tribunalu i dodao da će se odazvati na poziv Višeg suda, da neće bežati, ali i da neće dobrovoljno ići u Hag.

BEOGRAD – Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je pokrenut postupak za njegovo izručenje Haškom tribunalu i dodao da će se odazvati na poziv Višeg suda, da neće bežati, ali i da neće dobrovoljno ići u Hag.

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da je dobio poziv Višeg suda u Beogradu da se 10. marta javi u tu instituciju kao okrivljeni i dodao da će tražiti da mu se omogući da javno iznosi dokaze zašto je njegovo isporučivanje Hagu protivpravno.

Istakao je da će se pozvati na Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, čiji je Srbija potpisnik, a koja garantuje pravo na fer suđenje.

Upitan kako će se ponašati ukoliko dođe do postupka izručenja, Šešelj je rekao da će pružati pasivni otpor.

„Moraće da me nose na aerodrom, neću se tući sa policijom, a ako mene policija bude tukla, ja ću naći način da vam to dojavim“, rekao je Šešelj i dodao da neće pozivati pristalice da mu pomognu da ne ode u Hag.

Šta će stranka raditi po njegovom izručivanju, odlučivaće stranački organi, dodao je Šešelj.

Upitan da li zaista očekuje da će biti isporučen, Šešelj je rekao da veruje da je vlast na teškim mukama i da je premijer Aleksandar Vučić svestan šta bi to za njega značilo, ali da ne zna kako će premijer reagovati, odnosno da li će biti „jedan od onih koji su isporučivali Srbe Hagu“.

Haški sud zatražio je još u maju prošle godine da se Šešelj ponovo uhapsi i izruči Hagu, a Viši sud treba da odluči o ispunjenosti uslova za njegovo izručenje.

Haški tribunal izreći će 31. marta presudu lideru SRS.

Preview

VOJISLAV SESELJ

Slide

VOJISLAV SESELJ

Slide

VOJISLAV SESELJ I VJERICA RADETA

Slide

VOJISLAV SESELJ I VJERICA RADETA

Slide

VOJISLAV SESELJ I VJERICA RADETA

Slide

VOJISLAV SESELJ

Slide

VOJISLAV SESELJ

VOJISLAV SESELJ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh