Politika

Šešelj: Stranke na izbore da idu samostalno

šešelj vojislavFoto: Beta, Emil Vaš

On je ocenio da bi na izbore svaka stranka trebalo da ide samostalno, a ne u koaliciji.

Za SRS je jedino moralno da stranke samostalno izađu na izbore, jer je to, kako navdi Šešelj, u skladu sa izbornim zakonom koji je propisao cenzus za ulazak u Narodnu skupštinu.

„Pozivamo i sada vladajuću SNS da prestane da sa sobom ‘šlepa’ marginalane stranke i da u parlament ubacuju stranke za koje ni najbliži srodnici njihovih lidera ne bi glasali“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

U tom smislu, dodao je, državna televizija treba da bude apsolutno neutralna u odnosu na sve političke partije i svima čije liste budu proglašene mora obezbediti iste uslove za predstavljanje u kampanji.

„Pošto su sve političke partije, osim vladajućih, u veoma teškoj finansijskoj situaciji, SRS zahteva da se postigne dogovor da svaka politička partija čija lista bude proglašena, dobije na državnoj televiziji, odnosno javnom servisu određeni broj minuta za emitovanje propagandnih spotova besplatno“, naveo je Šešelj.

Takođe, SRS zahteva da privatne televizije sa nacionalnom frekvencijom dobiju određene zadatke u stranačkom predstavljanju da moraju biti ravnopravne prema svim strankama.

„Zahtevamo da se cene političke propagande na tim televizijama ograniče, da se postigne dogovor, konsenzus i pravna obaveza svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom da njihove cene ne mogu preći određen limit“, rekao je Šešelj.

Komentarišući presudu Oliveru Ivanoviću, Šeselj je ocenio da ta presuda ima „izrazito antisrpski karakter“, te da ju je doneo potpuno nelegalni sud.

„Nemamo mi ništa lepo da kažemo o političkom angažmanu i ideološkom usmerenju Olivera Ivanovića, ali ne možemo da prihvatimo da se bilo koji Srbin osuđuje bez dokazane krivice“, rekao je Šešelj.

Upitan kakav rezultat očekuje na izborima, rekao je da je stav SRS da ozbiljne šanse za ulazak u parlament imaju SRS, SNS i demokrate, imajući u vidu zahtev radikala da niko sa sobom ne „šlepa male, marginalne stranke“.

„Ali, pošto očekujemo da će i naprednjaci i demokrate opet da sa sobom šlepaju takve stranke, opet ćemo imati u skupštini jednu, sa aspekta osnovnih principa parlamentarne demokratije neprirodnu situaciju“, ocenio je Šešelj.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh