Novosti online

Шешељ, Вулин и делегација СПС-а положили цвеће на Милошевићев гроб

ПОЖАРЕВАЦ – Поводом десетогодишњице смрти бившег председника Србије и СРЈ Слободана Милошевића, његов гроб су у Пожаревцу обишли Александар Вулин, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања и лидер Покрета социјалиста, представници Удружења „Слобода”, делегација СПС-а, са Николом Шаиновићем и Томом Филом на челу, али и делегација Српске радикалне странке с Војиславом Шешељом на челу. Почасни председник СПС-а Милутин Мркоњић је обишао Милошевићев гроб сам, мимо делегације СПС-а.

Тома Фила је изјавио новинарима да Ивица Дачић није дошао јер има друге обавезе.

Вулин је рекао да је прошло десет година од смрти Милошевића, што, навео је, можда није довољно времена да историја да коначни суд о некоме или о времену у којем је живео, али да је више него довољно да се лажи које су о њему говорили и на основу којих је рушен заувек распрше.

Поводом тога што је Србија покренула поступак за изручење Хагу троје радикала – Петра Јојића, Вјерицу Радету и Јова Остојића – које је трибунал оптужио за непоштовање суда, утицаја на сведоке и ометања правде у поступку против Војислава Шешеља, лидер СРС-а је у Пожаревцу поручио:

„Мислим да нема никаквог правног основа за њихово изручење, а власт може да ради шта хоће. То не покреће држава него режим. Треба направити разлику између те две ствари. Држава је трајна, а режими пролазна категорија. Они сигурно добровољно неће ићи у Хаг, а суд нема основа да донесе решење о изручењу, јер законом о сарадњи са Хашким трибуналом није предвиђено кривично дело ниподаштавања суда него ратних злочина, злочин против човечности и геноцида.”

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh