• Novosti online

  Шешељ:Одазваћу се позиву Вишег суда, али у Хаг нећу добровољно

  Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да је покренут поступак за његово изручење Хашком трибуналу и додао да ће се одазвати на позив Вишег суда, да неће бежати, али и да неће добровољно ићи у Хаг.

  Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да је добио позив Вишег суда у Београду да се 10. марта јави у ту институцију као окривљени и додао да ће тражити да му се омогући да јавно износи доказе зашто је његово испоручивање Хагу противправно.

  Истакао је да ће се позвати на Европску конвенцију о људским правима, чији је Србија потписник, а која гарантује право на фер суђење.

  Упитан како ће се понашати уколико дође до поступка изручења, Шешељ је рекао да ће пружати пасивни отпор.

  „Мораће да ме носе на аеродром, нећу се тући са полицијом, а ако мене полиција буде тукла, ја ћу наћи начин да вам то дојавим”, рекао је Шешељ и додао да неће позивати присталице да му помогну да не оде у Хаг.

  Шта ће странка радити по његовом изручивању, одлучиваће страначки органи, додао је Шешељ.

  Упитан да ли заиста очекује да ће бити испоручен, Шешељ је рекао да верује да је власт на тешким мукама и да је премијер Александар Вучић свестан шта би то за њега значило, али да не зна како ће премијер реаговати, односно да ли ће бити „један од оних који су испоручивали Србе Хагу”.

  Хашки суд затражио је још у мају прошле године да се Шешељ поново ухапси и изручи Хагу, а Виши суд треба да одлучи о испуњености услова за његово изручење.

  Хашки трибунал изрећи ће 31. марта пресуду лидеру СРС. (Танјуг)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com