• Gradovi

  Sešons će tražiti izuzeće iz federalne istrage

  Glavni državni pravobranilac SAD Džef Sešons izjavio je da će izuzeti sebe iz federalne istrage o umešanosti Rusije u predsedničke izbore prošle godine, a tvrdi i dalje da s ruskim ambasadorom Sergejom Kisljakom nije razgovarao o izbornoj kampanji.

  Pod sve većim pritiskom i demokrata i republikanaca da podnese ostavku posle navoda da je dva puta razgovarao s ruskim ambasadorom u SAD tokom izborne kampanje, o čemu je navodno lagao u Kongresu, Sešons je sinoć na konferenciji za novinare rekao da nije pokušavao bilo koga da obmane o svojim kontaktima s njim i da to nije bila njegova namera.

  Sešons, koji je na čelu Ministarstva pravde, rekao je da će tražiti izuzeće iz istraga koje su u toku i onih koje će biti pokrenute. To ne treba, dodao je, da bude „tumačeno kao postojanje bilo kakvih istraga“

  Izjavio je da je trebalo da bude pažljiviji tokom svedočenja u Kongresu kada je potvrdjen njegovi izbor za ministra pravde i da je trebalo da „uspori i kaže da se sastao nekoliko puta s jednim ruskim zvaničnikom“.

  Američki predsednik Donald Tramp optužio je demokrate da sprovode „lov na veštice“ kritikujući svedočenje Sešonsa o njegovom kontaktu s ruskim ambasadorom.

  Tramp je rekao da je Sešons pošten čovek i da nije ništa pogrešno uradio, dodajući da je mogao da da precizniji odgovor, ali da je „jasno da je to bilo nenamerno“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com