• Novosti online

  Severna Koreja: ‘Kriminalna’ nova strategiju bezbednosti ‘gangsterskih’ SAD

  Severa Koreja je večeras ocenila da je nova strategija državne bezbednosti SAD „kriminalni dokument“.

  Nova američka strategija, objavljena u ponedeljak, „tipičan je proizvod arogancije u jenki stilu, u kojem se traži potpuna podredjenost celog sveta interesima SAD“, ocenio je neimenovani portparol severnokorejskog Ministarstva inostranih poslova, prenosi agencija KCNA.

  „To je kriminalni dokument koji jasno odražava gangstersku prirodu (američkog predsednika Donalda) Trampa koji voli da izaziva nevolje“, dodao je portparol.

  Rusija i Kina su ove nedelje takodje američku strategiju ocenile kao „agresivnu“ jer su u tom dokumentu predstavljene kao rivalske sile koje pokušavaju da podriju američke interese u svetu i „ugrožavaju bezbednost i prosperitet“ SAD.

  Pjonjang je na američki dokument reagova s nekoliko dana zakašnjenja, tek večeras, nekoliko sati pošto je Savet bezbednosti UN, na inicijativu SAD, usvojio nove i strože sankcije protiv Severne Koreje zbog njenog nuklearnog i raketnog programa.

  Predlog te odluke SAD su podnele Savetu bezbednosti posle pregovora s Kinom koja je presudan faktor u odnosima s Pjongjangom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com