• Gradovi

  Si pisao Vučiću: Kina će pomoći Srbiji, ‘naše čelično prijateljstvo postaje još čvršće’

  Kina će pružati Srbiji materijalnu pomoć, uključujući zaštitne materijale i medicinsku opremu, i poslaće tim medicinskih stručnjaka radi borbe protiv korona virusa, napisao je kineski predsednik Si Djinping u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

  „Kineska strana čvrsto podržava napore srpske strane u borbi protiv ovog virusa i pružaće Vašoj zemlji materijalnu pomoć, uključujući zaštitne materijale i medicinsku opremu, i obezbedjivati podršku u nabavci neophodne robe u Kini“, napisao je Si, saopštio je Vučićev kabinet.

  Si je najavio da će tim medicinskih stručnjaka koji će iz Kine doći u Srbiju, pomoći analiziranje situacije i podeliti iskustvo o kontroli i sprečavanju širenja korona virusa i lečenju obolelih, „radi zaštite zdravlja i blagostanja naroda Srbije“, navodi se u saopštenju.

  On je naveo da pridaje „veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije“ i da veruje da će „tradicionalno prijateljstvo“ dve zemlje, „koje se poznaje u nevolji, biti ukorenjeno u srcima naroda u toku zajedničke borbe protiv epidemije, a sveobuhvatno strateško partnerstvo produbljeno i podignuto na još viši nivo“.

  „Vi, Vaša Vlada i narod pružali ste kineskoj strani snažnu podršku dok se kineski narod borio u jeku epidemije i na tome duboko zahvaljujem. Kina i Srbija su sveobuhvatni strateški partneri. Čelično prijateljstvo dve zemlje i dva naroda postaje još čvršće kako vreme prolazi“, napisao je Si.

  On je naveo da je uveren da će Srbija „pod snažnim rukovodstvom“ Vučića „sigurno u kratkom roku prebroditi teškoće i pobediti epidemiju“ i ocenio da to što su Vučić i Vlada Srbije preduzeli niz aktivnih mera protiv epidemije, ukazuje na njihovu „odgovornost i predanost“.

  „Dozvolite mi da u ime Vlade Kine, kineskog naroda, kao i u svoje ime, Vama i prijateljskoj Vladi Srbije i njenom narodu, prenesem iskreno saosećanje uz želju da se oboleli brzo oporave, a epidemija bude pod kontrolom“, dodao je Si.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com