Ekonomija

Sigal postaje diler srpskog naoružanja

sigal,Foto: Beta/Milan Obradović

Dok Holivud ne dovede u Srbiju, kako je obećao, novopečeni Srbin glumac Stiven Sigal ne gubi vreme već šparta i po unutrašnjosti svoje nove domovine.

„Radi“ i za Ruse

Holivudskoj zvezdi nije prvi put da promoviše oružje. Ruski predsednik Vladimir Putin ga je na izložbi oružja u Moskvi „unapredio“ u ambasadora ruskog proizvođača Orsisa, kako bi skrenuo pažnju na njihov novi dragulj – taktičku snajpersku pušku „orsist-5000“, najmodernije rusko ručno naoružanje, napravljeno za lov (!?) od najkvalitetnijeg nerđajućeg čelika.

Nedugo posle prestoničkog dočeka, gde mu je lično premijer uručio srpski pasoš, obreo se u Velikoj Plani. Iako je poseta bila po državnom protokolu, prošla je prilično nezapaženo, piše „Politika“.

Akter brojnih akcionih filmova je u pratnji velikoplanjanskih čelnika obišao fabriku „Borbeni složeni sistem Morava“ (BSS) u tom gradiću. Nakon tri sata šetnje kroz hale u kojima Srbija proizvodi naoružanje i vojnu opremu, Sigal je izašao vidno oduševljen, kažu u opštini Velika Plana. Svidela mu se i samohodna top haubica „nora”, ali mu je za oko naročito zapao „lazar 2”, višenamensko oklopno borbeno vozilo koje se ovde proizvodi.

„Da sam lično mogao da učestvujem u njegovoj konstrukciji, izgledao bi baš ovako“, prenosi beogrdski dnevnik izjavu Sigala, „očaranog domaćim oklopnikom.

#Velika Plana predsednik opstine i Stiven Sigal u vojnoj fabrici,oklopnih vozila sa radnica #najboljiidunapredpic.twitter.com/NvTIuBWvq9

— LjiljanaBarjaktarevi (@LjikaB) January 9, 2016

Potom je, u svom stilu akcione zvezde, dao i mnoga obećanja.

„Kako nam je objasnio, on je šerif u tri američke države i obećao nam je pomoć kroz njegov ugled u svetu. To je velika šansa za naša borbena vozila, da se nađu na američkom tržištu. Ljude iz SDPR-a pozvao je da na sajmu oružja u Los Anđelesu izlože srpsko naoružanje, obećao je da će pomoći oko prodaje i izvoza, što je velika šansa za našu privredu, ali i samu ‘Moravu’ koja bi umesto 126 imala i do 300 radnika“, priča za „Politiku“ Igor Matković, prvi čovek Velike Plane.

„Jedna ‘nora’ vredi šest miliona evra, pa ako nam proda šest komada, mi smo ostvarili profit veći od Zastave, i ne bismo imali ništa protiv da ga proglasimo počasnim građaninom Velike Plane – kaže predsednik opštine Matković.

Dalje od „Morave“ Sigal nije išao. Poseta Velikoj Plani završena je, kažu, razmenom kontakata, a ovde veruju njegovim obećanjima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh