• Turizam

  SIJARINSKA BANJA – BISER MEDJU BRDIMA

  Foto sijarinska banja

  Sijarinska banja ima 13 aktivnih temomineralnih izvora čija se temperatura kreće između 18 i 76 stepeni Celzijusovih

  Vode Sijarinske banje između ostalog pomažu obolelima od degenerativnog i zapaljenskog reumatizma, pomažu oporavak nakon preloma kostiju, iščašenja zglobova ili ugradnje veštačkih zglobova.

  Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji  učestvovala je na 18. po redu Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji je od 30. marta do 1. aprila održan u niškoj hali „Čair“.

  Zaposleni u „Gejzeru“ predstavili su ustanovu u kojoj rade zajedno sa svojim komšijama – Turističkom organizacijom Leskovca, Medveđe, Bojnika i Vlasotinca

  Načelnik marketinga „Gejzera“ Radivoje Savić kaze da je ta ustanova prepoznatljiva po jedinstvenom prirodnom fenomenu – gejzeru i da je to prvo što se nudi gostima.

  „Osim toga „Gejzer“ nudi posetiocima medicinski blok i brojne terapije, poput podvodne masaže mineralnom vodom, peloidnu i elektro terapiju, i kinezi sale u kojima se pod nadzorom fizioterapeuta izvode individualne i grupne vežbe“, istakao je Savić.

  On je podsetio da se tokom letnjih meseci u Sijarinskoj Banji organizuju brojne zanimljive manifestacije koje privlače veliki broj gostiju, pre svega sa juga Srbije.

  „Ove godine 20. put zaredom organizovaćemo „Gejzerske noći“, koje traju desetak dana.

  Organizovaćemo takođe i manifestaciju „Zlatni kotlić gejzera“.

  Biće to sedmi po redu „Zlatni kotlić“, izjavio je Savić.

  Prema njegovim rečima Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ prošle godine je zabeležila značajan porast broja noćenja, a očekivanja su da će taj trend biti nastavljen i ove godine.

  Više od 50 odsto naših gostiju je iz Vojvodine. To su grupe koje smo još krajem 90-tih godina uspeli da animiramo i koje svake godine dolaze i to dva puta godišnje, s proleća i s jeseni“, rekao je Savić.

  On je istakao da su neke od organizacija koje stalno dovode svoje članove u „Gejzer“ na odmor i rehabilitaciju Savez invalida rada iz Zrenjanina, Savez invalida iz Novog Sada, Inđije, iz Batajnice, iz Stare i Nove Pazove i Sremske Mitrovice.

  Njihovo pozitivno dejstvo potvrdjeno je i kod neuroloških i ginekoloških oboljenja, oboljenja lokomotornog trakta, kožnih bolesti, bolesti bubrega i mokraćnih puteva i bolesti gastrointestinalnog trakta.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com