Novosti online

Сијена – оглед над људским телом

На програму 13. Београдског фестивала игре, у Позоришту на Теразијама, био је комад „Сијена” компаније „Ла Веронал” из Барселоне, коју је основао Маркос Моро. Он је пре више од деценију окупио уметнике из света плеса, филма, књижевности и фотографије. Жена седи у музејској галерији и гледа слику. У близини врата, човек стоји и посматра призор… Ово је полазна тачка за пројекат компаније „Ла Веронал”, која је изабрала италијански град Сијену за свој оглед над људским телом.

Сијена нас уводи у ванвременски простор, где линија између стварности и фикције постаје танка. На овом месту мешају се сећања и машта и сусрећу са визијом тела у свим његовим облицима: истинско тело, живо тело, нежно тело, мртво тело… Овај град је место где постоји стална потреба људских бића да промишљају себе.

Поставка је богата референцама заснованим на другим уметничким дисциплинама, као што су филм и литература. Пазолинијево дело повезано је са свим људским што се појављује овде, као очигледан извор инспирације током конструисања узнемирујућег есеја на музику Баха, Шуберта, Хендла и Скарлатија.

Кореографију је урадио Маркос Моро, а текст и драматургију Пабло Гисберт.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh