• Ekonomija

  Simens preuzima kragujevačku fabriku

  simens srbijaFoto: Youtube/Printscreen  Kompanija sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železnicku industriju. Visina transakcije ostaje poslovna tajna.

  Zaključenje posla očekuje se početkom 2018, uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije, saopštio je Simens Srbije.

  Vučić čestitao

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke rukovodstvu Simensa povodom preuzimanja fabrike Milanović Inženjering iz Kragujevca i planova za dodatne investicije u industriji šinskih vozila, koje će biti ostvarene u Šumadiji. „Ponosan sam, jer je Srbija danas dobila drugu Simensovu fabriku. Ovo je, bez sumnje, najvažnija vest za grad Kragujevac i njegove građane u protekloj deceniji. Zahvalni što nemački gigant u Srbiji vidi pouzdanog partnera, pružićemo svu podršku u daljoj realizaciji vašeg projekta, kao što smo to činili i do sada“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

  „Preuzimanjem kompanije Milanović inženjering, Simens ojačava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železnicke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na ovom tržištu. Ovom akvizicijom stekli smo optimalnu poziciju za buduće projekte na konkurentnom globalnom železničkom tržištu“, izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor Simens Srbija.

  „Simens se oslanja na znanje koje smo pronašli u Kragujevcu. Posle 14 godina uspešnog poslovanja u Simensovoj fabrici Large Drive u Subotici, ponosni smo što ćemo imati drugu fabriku u Srbiji“, naglasio je Ajhlinger.

  Bratislav Milanović, vlasnik Milanović inženjeringa, uveren je da će zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Simensom i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, ova fabrika u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila.

  „Pozitivna radna klima u porodicnoj firmi je posebna korporativna karakteristika Milanovic inženjeringa i upravo to je razlog što je ova firma vremenom postala prepoznatljiva u svetu šinskih vozila po kvalitetu proizvoda i cenovnoj konkurentnosti. Dolazak Simensa predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a meni daje mogućnost da radim na daljem razvoju, dovođenju novih partnera i transferu tehnologije u naš region”, rekao je Milanović.

  Kompanija Milanović inženjering d.o.o. osnovana je 2001, a 2016. zabeležila je obrt od 15,3 miliona evra i upošljava oko 430 radnika.

  U Simens: Maturanti dualnih škola dobijaju posao

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com