Gradovi

Simić: Optužbe nigerijskih lekara nisu novost

PRIŠTINA – Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da optužbe na račun Hašima Tačija zbog trgovine organima, ovoga puta od strane nigerijskih lekara, nisu novost za Srbe na Kosovu.

Mediji prenose da je Asocijacija lekara Nigerije optužila Ročasu Okoroču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji u saradnji sa bivšim premijerom Kosova i sadašnjim ministrom spoljnih poslova.

Srpska zajednica na KiM svesna je činjenice da su se pre, u toku i posle oružanih sukoba dešavali zločini nad kidnapovanim srpskim civilima i da postoje indicije da su mnogi sadašnji politicki lideri Albanaca učestvovali u masakru civila i trgovini organima, rekao je Simić za Tanjug reagujući na optužbe nigerijskih lekara.

“Ono što je u javnost iznela Asocijacija nigerijskih lekara nije nepoznanica. Na žalost okolnosti koje su nam nametnute nisu nam pružile previše mogućnosti da biramo, mi razgovaramo i sarađujemo sa legitimno izabranim predstavnicima kosovskih Albanaca”, rekao je on.

Simić je ocenio i da je trenutna politička kriza dokaz da je na Kosovu potrebna nova politička elita, neopterećena pre svega prošlošću i okrenuta budućnosti i istinskom pomirenju i normalizaciji odnosa.

Predsednik Srpske liste je kazao da su o krivičnoj odgovornosti sadašnje političke elite Kosova i svakoj drugoj odgovornosti nadležni sudovi i tužilastva, kako kosovski tako i međunarodni.

„Verujem da će Specijalni sud za zločine koje je počinila OVK imati hrabrosti i smelosti, podići optužnice i prikupiti što više dokaza o zločinima nad civilima tokom sukoba na KiM, jer mnogo je imena žrtava a da nijedno ime počinioca još uvek nemamo“, rekao je Simić.

To bi bio veliki korak ka zadovoljenju pravde za srpske i sve žrtve na Kosovu i Metohiji, smatra predsednik Srpske liste.

Foto/Video Tanjug, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh