• KiM

  Simić (Srpska lista): Ostvarili smo politički cilj

   

  Simić (Srpska lista): Ostvarili smo politički cilj

   

  Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je ta politička opcija na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu ostvarila svoj glavni politički cilj i da je osvojila devet od 10 mesta rezervisanih za Srbe u Skupštini Kosova.

  On je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici rekao da Srpska lista ima dovoljno poslanika da spreči promenu Ustava, promenu granica Srbije i da se suprotstavi formiranju vojske Kosova.

  Simić je dodao da je Srpska lista osvojila više od 40.000 glasova, što je rekordan broj glasova koji je osvojila neka srpska partija na Kosovu i Metohiji.

  „Uprkos nemogućim uslovima, tome što je za druge liste radio celokupan albanski establišment i gotovo celokupna medjunarodna zajednica, sa ogromnim finansijskim, političkim i medijskim resursima, povećali smo broj glasova za više hiljada“, rekao je Simić.

  On je rekao i da je prema podacima sa skoro 100 odsto obradjenih biračkih mesta Srpska lista osvojila 40.886 glasova, Progresivna demokratska stranka 1.408, Samostalna liberalna stranka 3.113 i Partija kosovskih Srba 1.941 glas.

  „To znači da će poslanički klub Srpske liste, po ovim brojevima, zajedno s predstavnikom Goranaca, verovatno imati 10 poslanika, što je za jednog poslanika više nego u prethodnom sazivu“, rekao je Simić.

  Prema njegovim rečima, „pod znakom pitanja“ je samo da li će poslanički klub brojati devet ili deset poslanika s obzirom da se očekuje brojanje i takozvanih uslovnih glasova gde se očekuje dodatni rast broja glasova.

  Simić je u ime Srpske liste zahvalio gradjanima i dodao da je ubedljivom pobedom Srpska lista postala „opunomoćeni predstavnik srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, gde će se boriti da opravda poverenje i očekivanja gradjana i države Srbije“.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com