Gradovi

Simić: Srpski izbori na KiM važniji od izbora predsednika

Simić: Srpski izbori na KiM važniji od izbora predsednika

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da izbor kosovskog predsednika nije toliko važan za srpsku zajednicu koliko je važno sprovođenje predstojećih srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu.

Simić je u izjavi Tanjugu rekao da je Srpska lista jedinstvena da kordinira sa Vladom Srbije svoje aktivnosti i da nakon kunsultacija sa Vladom Srbije odlučuje o svakom važnom pitanju.

„Moram da kažem javnosti na KiM, našem narodu, da je izbor kososkog predsednika za Srpsku listu trivijalan proces. Za nas je bitan i važan proces izbora za parlament Srbije koji će biti organizovan na Kosovu i Metohiji i naš glavni fokus biće na izborima koje će ovde organizovati Republika Srbija“, rekao je Simić.

Analitičar sa Kosova Nedžmedin Spahiu izjavio je Tanjugu da izbor predsednika Kosova i podrška Srba tom procesu nema suštinsko značenje osim što je dokaz da je srpska zajednica integrisana u kosovsko društvo.

„Suštinski podrška procesu izbora predsednika nema značaj za Srbe, to je samo podrška Hašimu Tačiju i Srbi trenutno nemaju bolju opciju i bolji izbor od toga“, ocenio je Spahiu.

Kosovski mediji prenose da je sve spremno za plenarnu sednicu na kojoj će Hašim Tači biti izabran za predsednika Kosova. Kosovska opozicija najavljuje da će čak i sa suzavcem u parlamentu ometati izbor predsednika Kosova.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh