• KiM

  Simić: Tači nema pristup Srpskoj listi

   

  Simić: Tači nema pristup Srpskoj listi

   

  Predsednik Srpske liste Slavko Simić je povodom navoda kosovskog predsednika Hašima Tačija da će „raditi na tome da ubedi Srbe da glasaju za formiranje kosovske vojske uprkos nalozima iz Beograda da to ne urade“ rekao danas da Tači „neće imati pristupa“ kod poslanika „Srpske liste“ u vezi s razgovorima o formiranju vojske Kosova.

  On je u izjavi za agenciju Beta ocenio da je Srpska lista ozbiljan politički subjekat koja ima novu političku generaciju predstavnika u institucijama u Prištini.

  „Srpska lista promoviše konstruktivna rešenja i ideje kroz institucije oko svake teme. Ali, kada je u pitanju zakonodavni proces koji ima tendenciju da transformiše Bezbednosne snage Kosova u oružane snage mimo ustavnih promena, Hašim Tači apsolutno neće imati pristupa kod poslanika Srpske liste po ovom pitanju, ma koji vid pritiska i mehanizma upotrebio“, rekao je Simić.

  Simić je dodao da za ostale srpske političke strukture koje, kako je ocenio, „nemaju podršku srpskog naroda na Kosovu“, ne garantuje.

  „Onima koji budu pokušali da ulaze u samostalni aranžman po ovom pitanju, snažno ćemo stati na put i javno ih prozvati da su zarad ličnih interesa prodali ‘veru za večeru'“, rekao je predsednik Srpske liste.

  U vezi sa Zajednicom srpskih opština (ZSO), Simić je rekao da je ZSO u vlasništvu srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji.

  „ZSO je naša buduća relevantna institucija oko koje nema kompromisa niti trgovine, jer su njena struktura, nadležnosti i ovlašćenja jasno definisani Briselskim sporazumom izmedju Prištine i Beograda“, ocenio je Simić u izjavi za Betu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com