Gradovi

Simović: Klinci sviraju kao ozbiljan orkestar

Važno je da podržimo talentovanu decu koja su već sada ozbiljni muzičari, rekao je Tanjugu naš slavni violinista Roman Simović pred večerasnji koncert sa Orkestrom Muzičke škole za talente iz Chuprije u Kolarcu na zatvaranju Bemusa.

BEOGRAD – Važno je da podržimo talentovanu decu koja su već sada ozbiljni muzičari, rekao je Tanjugu naš slavni violinista Roman Simović pred večerasnji koncert sa Orkestrom Muzičke škole za talente iz Ćuprije u Kolarcu na zatvaranju Bemusa.

Na programu su Bartoka, Betovena i jedno od najpoznatijih Mocartovih dela – „Koncertna simfonija za violinu, violu i orkestar KV 364“, gde će, kao solistkinja na violi nastupiti Romanova supruga Milena Simović.

Roman Simović je jedan od naših najvažnijih mužicara sa svetski priznatom karijerom. Trenutno je koncertmajstor Londonskog simfonijskog orkestra. Za njega rad sa decom predstavlja veliku inspiraciju i obavezu.

„Sam sam neko vreme proveo kao đak škole u Ćupriji. Ovi klinci sa kojima ću svirati na zatvaranju Bemusa imaju 13, 14, 15 godina i već sa njima može da se rade nijanse u muziciranju. Divno kapiraju sve moje savete. Neke kolege koje su nas slušale na probama uveravaju me kako klinci zvuče kao ozbiljan orkestar. Njihov entuzijazam i energija su fascinatni i nadam se da će publika večeras osetiti sve muzičko bogatstvo koje nude ta deca.“ kazao je Simović

On je napomenuo da bi bio srećan ako bi deo tih talentovanih đaka iz Ćuprije ostao u Srbiji.

„Oni mi govore da jedva čekaju da odu u inostranstvo, ali treba da znaju da je ta škola u Ćupriji na vrhunskom evropskom nivou u kojoj radi sjajna ekipa motivisanih mladih profesora. Sa druge strane ministarstvo kulture i svi nadležni za umetnost treba da ponude nešto više toj deci kako bi karijere razvijali u Srbiji“, rekao je on, naodeć primer Rusije gde se shvatilo da je kultura temelj društvenog napretka i za kulturu uvek ima novca.

Naš slavni mužicar naglašava da su njegove kolege Nemanja Radulović i Stefan Milenković i pored jajnih karijere u inostranstvu svesne da je rad sa mladima važan segment prisustva na sceni.

„Talentovana deca su naša budućnost i mi imamo obavezu da im kao formirani muzičari pomognemo na svaki način“ istakao je Simović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh