• Naše Novosti

  Симпозијум из кардиологије у Институту за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања“

  hitna novostidana.rs lj pТоком протеклих 50 година постојања и рада Завода, а потом Института, учињен је снажан напредак, не само у здравственој – основној делатности, већ и у наставно-образовној и научној делатности.

  Доказ успешне научне активности у Институту су и традиционални Симпозијуми из кардиологије, на којима су презентовани бројни радови како лекара Института, тако и лекара из земље и иностранства.

  Први Симпозијум из кардиологије одржан је 1970. године у организацији Академика Б. Ђорђевића, Професора Д. Михајловића и Професора И. Ламбића.

  Прва четири Симпозијума одржавана су сваке године, а потом сваке друге године. До сада је одржано укупно 25 Симпозијума из кардиологије, ове године ће то бити 26., одржаће се од 25. до 27. маја 2017. године.

  Свечано отварање Симпозијума одржаће се у четвртак, 25. маја у 19 часова у амфитеатру стационара „Радон“.

  Сваки Симпозијум је праћен штампањем радова у целини, у виду зборника, или последњих година као часопис Балнеоклиматологија, који се ставља на располагање учесницима на дан отварања Симпозијума. Зборници радова годинама представљају значајну литературу за припрему специјалистичких, магистарских, субспецијалистичких испита и проширење знања из области кардиологије.

  Сви Симпозијуми до сада су били изузетно посећени.

  И овог пута ће се на Симпозијуму, као и предходних година, обрадити најактуелнији проблеми данашње кардиологије: срчана инсуфицијенција, артеријска хипертензија, атријална фибрилација, данашње могућности у превенцији кардиоваскуларних болести и рехабилитацији кардиоваскуларних болесника, неинванзивне методе и новине у инванзивној кардиологији.

  Учесници Симпозијума ће бити из свих кардиолошких центара Србије и Бања Луке.

  Морамо нагласити да ће предавачи и овога пута бити наши најеминентнији стручњаци из области кардиологије. У петак и суботу, сесије ће модерирати Академик Владимир Кањух, Проф. др Стеван Илић, Проф. др Марина Дељанин Илић, Проф. др Горан Станковић,  Проф. др Александар Н. Нешковић, Проф. др Милан А. Недељковић, Проф. др Бранко Белесин, Проф. др Арсен Ристић, Проф. Др Димитра Калимановска Оштрић, Проф. др Милан Павловић, Проф. др Ивана Недељковић, као и Проф. др Giuseppe Ambrosio (Перуђа, Италија). Планирано је да се током три дана трајања Симпозијума учесницима кроз 10 сесија и велики број краћих а интензивних предавања понуди обиље најновијих информација из области кардиологије.

  Убеђени смо да ће лекари различитих профила и специјалности пронаћи области које ће им бити од значаја за свакодневну клиничку праксу, а као и током предходних Симпозијума очекујемо преко пет стотина учесника.

  Симпозијум је акредитован од стране Здравственог савета Републике Србије. За учешће на Симпозијуму котизација није предвиђена и тако се омогућава већем броју лекара да актуелности из кардиологије на једном месту, током три дана, бесплатно чују и добију у писаној форми.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com