• Gradovi

  SIMPOZIJUM SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM “ZAPALJENSKE REUMATSKE BOLESTI”

  INSTITUT ZA LEČENJE I REHABILITACIJU “NIŠKA BANJA” SIMPOZIJUM SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM “ZAPALJENSKE REUMATSKE BOLESTI”

  Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja i ove, 2018.godine, organizuje tradicionalni majski Simpozijum, ovoga puta sa međunarodnim učešćem, posvećen zapaljenskim reumatskim bolestima, koje predstavljaju svakodnevni problem reumatologu u kiničkoj praksi zbog kompleksne patogeneze i lečenja.

  Organizovanjem ovogodišnjeg  Simpozijuma Institut nastoji da sačuva tradiciju prolećnih Simpozijuma, koji se redovno organizuju od 1970. godine.

  Pokrovitelj  Simpozijuma je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a organizatori Institut za lečenje I rehabilitaciju Niška Banja,  Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, Udruženje reumatologa Srbije, Reumatološka sekcija SLD-a i  niška podružnica SLD-a, kao i Udruženje obolelih od reumatskih bolesti.

  Naši Simpozijumi tradicionalno okupljaju specijaliste interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije, pedijatrije, imunologe, lekare opšte medicine i druge koji se bave reumatskim bolestima.

  Učesnici Simpozijuma, kao i prethodnih godina, biće lekari iz svih reumatoloških centara u Srbiji (Institut za reumatologiju u Beogradu, Klinika za reumatologiju i imunologiju VMA u Beogradu, Novi Sad, Kragujevac…).

  U prilog ovome značajna je činjenica da je Simpozijum akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije i da je učešće na skupu bez kotizacije.

  Simpozijum ove godine ima međunarodni karakter, zbog učešća eminentnih profesora, reumatologa, sa Univerziteta Karolinska u Stokholmu, koji će nam preneti svoja iskustva u lečenju zapaljenskih reumatskih bolesti u Švedskoj.

  Naučni odbor Simpozijuma osmislio je zanimljiv program značajne naučne i stručne vrednosti.

  Na ovogodišnjem Simpozijumu vodeći domaci i strani naučnici i stručnjaci će u okviru 27 predavanja po pozivu, kroz deset sesija, izneti najnovija iskustva i stavove iz reumatologije.

  Odabrani originalni radovi uz interesantne primere iz svakodnevne kliničke prakse, koji su prošli recenziju Naučnog odbora Simpozijuma, biće iznešeni u vidu usmenih izlaganja i postera.

  Tradicija ovog skupa podrazumeva i sastanak Udruženja obolelih od reumatskih bolesti uz predavanja lekara, koji će sa bolesnicima razmeniti iskustva vezana za kvalitet života i lečenje reumatskih bolesnika.

  Iskusni predavači, dobro osmišljene teme predavanja po pozivu, originalni radovi kao i prateći program Simpozijuma, doprineće značajnoj razmeni iskustava i sticanju znanja i novih stavova u oblasti reumatologije.

  N.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com