Gradovi

Sinđelić u istražnom zatvoru u Spužu?

PODGORICA – Jedan od organizatora grupe koju tužilaštvo u Podgorici sumnjiči za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori, Beograđanin Aleksandar Sinđelić je u Istražnom zatvoru u Spužu, objavile su podgoričke „Vijesti“.

To ovom listu sinoć potvrdila tri izvora iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, ističući da je Sinđeliću pritvor određen nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore.

Jedan od izvora kazao je da je Sinđelić pod krajnje sumnjivim okolnostima završio iza rešetaka.

„Niko se zvanično nije oglasio tim povodom. Najvjerovatnije je posredi dogovor između njega i onih koji rukovode ovom istragom. Da je uhapšen u Srbiji ne bi mogao ovako ekspresno biti izručen Crnoj Gori, već je najvjerovatnije sam došao nakon dogovora da priznanjem „pojača“ dokaze tužilaštva“, kazao je sagovornik „Vijesti“.

Sinđelića i bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči da su organizatori dvadesetočlane kriminalne grupe, koja je 16. oktobra u Podgorici, na dan izbora, planirala da puca u građane okupljene ispred Skupštine i uhapsi premijera Mila Đukanovića.

Prema naredbi za sprovođenje istrage, tužilaštvo samo njih dvojicu i Kristinu Hristić sumnjiči za pokušaj terorizma, a ostale uhapšene u predizbornoj noći za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nije juče ujutro odgovorio „Vijestima“ na pitanja o Sinđeliću, već uputio na PR službu tužilaštva.

„Podsećamo da predmet na koji se odnose pitanja nosi oznaku tajnosti zbog čega bi svako saopštavanje detaljnijih informacija koje mogu da utiču na postupak predstavljalo kršenje propisa,“ navodi se u zvaničnom odgovoru Tužilaštva.

Tužilšstvo takođe podseća da je zakonom propisano da su državni organi, mediji, javne ličnosti… dužni da svojim izjavama o krivičnom postupku koji je u toku ne vrijeđaju pravila postupka a da Tužilaštvo saopštava informacije „koje u određenoj fazi postupka mogu da budu dostupne javnosti“.

Od 20 uhapšenih u predizbornoj noći u Podgorici, tužilaštvo je nakon saslušanja pustilo na slobodu šestoro. Naredbom za sprovođenje istrage obuhvaćeno je šesnaest osoba od kojih se samo Dikić Sinđelić i Hristićeva, sumnjiče za terorizam u pokušaju.

Foto Tanjug/N.Milošević, arhiva

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh