Gradovi

Sindikalci prosvetari u ponedeljak kod Vučića

BEOGRAD – Predstavnici sindikata prosvetara, koji su danas održali štrajk upozorenja, najavili su da će ih u ponedeljak, 29. februara, primiti premijer Aleksandar Vučić sa kojim će, kako kažu, razgovarati o problemima sa kojima se zaposleni u obrazovanju suočavaju.

Prosvetari su održali štrajk upozorenja zahtevajući dva povećanja zarade, u aprilu i oktobru, u ukupnom iznosu 11,3 odsto, a predsednik Sindikata zaposlenih u prosveti Slobodan Brajković kaže da plate prosvetara zaostaju 30 odsto u odnosu na druge oblasti u javnom sektoru.

Brajković je na konferenciji za novinare rekao da će biti potrebno 15 godina da se zarade prosvetara izjednače sa platama u zdravstvu, policiji ili vojsci.

Predstavnik sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost Tomislav Živanović je rekao da „vlast ne treba da ih se seti samo uoči izbora“, te da zaposleni u prosveti samo žele ravnopravniju raspodelu budzeta.

„Ne popravljaju oni toalete zbog dece i zaposlenih, već zbog sebe. Kad dođu, sramota ih je,“ rekao je Živanović.

Prosvetni radnici održali su danas štraj upozorenja u trajanju jednog školskog časa jer smatraju da Vlada Srbije nije ispunila obeveze kojima će biti uređene plate zaposlenih u javnom sektoru.

Sindikalci prete i pokretanjem spora protiv Vlade Srbije.

Prema podacima kojima Sindikat raspolaže, u štrajk upozirenja danas je stupilo više od 1.000 škola u Srbiji, a u Ministarstvu prosvete preciziraju da su u štrajku upozirenja učestvovale 453 škole – 302 osnovne škole i 151 srednja škola.

Preview

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Slide

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Slide

BRANISLAV PAVLOVIC

Slide

BRANISLAV PAVLOVIC

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh