• BG

  SINDIKAT NOVINARA SRBIJE I PROFESIONALNO UDRUŽENJE NOVINARA SRBIJE IZBAČENI NA ULICU! UNS ISTERUJE IZ DOMA SVIH NOVINARA SRBIJE U RESAVSKOJ 28 SVE ONE KOJI DRUGAČIJE MISLE!

  Udruženje novinara Srbije iselilo je  Sindkat novinara Srbije (SINOS) iz kancelarije u Domu novinara u Resavskoj ulici 28 u Beogradu.

  Članovi Sindikata zatekli su danas promenjenu bravu i na varatima zalepljenu Odluku Uprave udruženja novinara u kojoj se navodi da se SINOS-u i Profesionalnom udruženju novinara (PROUNS-u) uskraćuje pravo da koriste prostoriju na trećem spratu, u kojoj je SINOS 14 godina.
  Vršilac dužnosti generalnog sekretara UNS-a Dragana Bjelica nije mogla da nam uruči zapisnik sa iseljena kao ni da nam omogući uvid u iznete stvari (dokumentacija, kompjuter, sindikalni transparenti).
  Pravni osnov za iseljenje Sindikat novinara Srbije nije jasan jer Sindikat novinara redovno plaća zajedničke troškove kancelarije veličine 15 kvadrata na trećem spratu Doma novinara, zgrade koja pripada svim novinarima, a ne samo UNS-u.

  Odluku UNS-a smatramo odmazdom za naše poznate stavove da su medijska koalicija i UNS,  kao najveće udruženje u okviru te koalicije, odgovorni za neuspelu privatizaciju medija, sunovrat novinarske profesije i težak materijalni položaj u kojem se nalaze medijski radnici u Srbiji.

  SINOS će preduzeti korake u skladu sa zakonima, a o potezu UNS-a obavestićemo Evropsku i Svetsku federaciju nvinara, kao i nadležne institucije i organizacije u Srbiji.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com