Gradovi

Sindikat policije: U Višnjičkoj banji sve po zakonu

BEOGRAD – Na društvenim mrežama objavljen je još jedan snimak nedavnog privođena žene u Višnjickoj banji, a Policijski sindikat Srbije tvrdi da je postupak bio u skladu sa zakonom, i upozorava da se policajci ponovo u javnosti unapred i neosnovano osuđuju.

„Ponovo se unapred osuđuju policajci, a da se prethodno nisu proverile sve činjenice, kao u slučaju privođenja žene u Višnjičkoj banji koja je odbila alkotestiranje, a gde je patrola reagovala apsolutno u skladu sa zakonom“, saopštio je danas predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

Na snimku koji je danas objavljen, vidi se trenutak kada su pripadnici saobracajne policije pokušavali da odvedu privedenu ženu do automobila.

„Ne guraj me, ne možeš da me vuceš“, uzvikivala je žena, dok je posrtala.

Kako se navodi, ona je oborena na zemlju, sa lisicama na rukama, dok je jedan od policajca odgurnuo prolaznika koji je snimao telefonom ceo incident.

Prvobitni snimak nastao je navodno pre nekoliko večeri u Višnjickoj ulici u Beogradu.

Iz MUP-a su za „Blic“ naveli da su preduzete sve mere da se istraže detalji ovog slucaja i utvrde eventualni propusti policajaca.

Takođe su saopšitli da su policajci ženu priveli jer je odbila alko-test.

Reprezentativni policijski sindikat u današnjem saopštenju podseća da je policija po zakonu u obavezi da takve osobe privede i ako treba uz sredstva prinude.

„Navikli smo da vidimo snimke šta policija radi, ali ne šta je uzrok postupanja policije i eventualnog hapšenja onih koji krše zakon. U ovom slučaju, na snimku gde se vidi rad policije tokom kontrole saobraćaja u Višnjičkoj ulici, ono što nedostaje na snimku jeste prethodno dešavanje gde je dotična gospođa verbalno napala i nasrnula na policajce, te odbila alko-test“, objašnjava se u saopšatenju.

Kako se ističe, policajci su u ovom slučaju apsolutno sve uradili po zakonu i niko nema pravo da ometa policajce na dužnosti, što je inače i krivično delo, dodajući da se na snimku vidi kako prisutni ometaju rad policije.

Sindikat navodi i da policija nema druge mogućnosti sem da koristi sredstva prinude ukoliko osoba odbija alko tekst i ne želi mirno da uđe u policijsko vozilo.

„I na ovaj način štitimo javni red i bezbednost u saobraćaju, što je nadamo se svima u interesu“, rekao je Mijailović.

Foto Tanjug/ Boki, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh