• BG

  Sindikat Sloga: kompanija Filip Moris novim kolektivnim sprema otpuštanja radnika?

  Saopstenje

  Novim kolektivnim ugovorom u duvanskoj kompaniji Filip Moris (Philip Morris) u Nišu koji se radi u strogoj tajnosti reprezentativnih sindikata i menadženta sprema se otpuštanje 10 odsto radnika.

  Na to ukazuje ubrzan rad i brisanje stavke u sadašnjem kolektivnom ugovoru koja se odnosi na zaštitu ljudi od ekonomskog viška, a koja neće više postojati u novom ugovoru kako bi se početkom 2019. godine otpustilo 10 odsto zaposlenih u toj kompaniji.

  U pregovorima oko izrade novog kolektivnog ugovora učestvuju tri reprezentativna sindikata te kompanije”Samostalni sindikat”,“ASNS”, i takozvani kućni sindikat sindikat “SDP FMS”.

  Iako “Sloga Filip Moris” nije reprezentativna i ima 10 odsto članstva među zaposlenima, ovoga puta sindikat nije konsultovan za mišljenje na predlog kolektivnog ugovora, što je praksa.

  Smatramo da je to upravo zbog naše opravdano izražene sumnje na buduća otpuštanja radnika, a to potvrđuje i angažovanje pravnica iz UGS “Nezavisnost”, Dragice Mišljenović i izvesne Tusak Milene koju plaća Savez samostalni sindikata Srbije iz fabričke članarine svojih članova, kako bi kasnije imao alibi pred otpuštenim radnicima da tvrdi da njihovi pravnici nisu radili i učestvovali u izradi kolektivnog ugovora.

  Dejan Ilić, predsednik sindikata  “Sloga Filip Moris”

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com