• Gradovi

  Sindikat: Sve škole u Čačku štrajkuju u petak

  Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak Vladimir Adžić najavio je danas da će svih 29 čačanskih škola, koje su članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, stupiti sutra u jednodnevni štrajk sa potpunom obustavom nastave.

  Adžić je rekao agenciji Beta da Unija organizuje štrajk jer Vlada Srbije još nije ispunila sve odredbe Sporazuma koji je potpisala sa reprezentativnim sindikatima 24. aprila 2015. godine o rešavanju spornih pitanja i poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika.

  Adžić je podsetio da je 17. marta Unija organizovala štrajk upozorenja u okviru koga su časovi u školama bili skraćeni na 30 minuta a održan je i protest ispred zgrade Vlade Srbije.

  „Razočarani smo što ne postoji socijalni dijalog u Srbiji. Bilo bi normalno da nas je neko pozvao na pregovore posle protesta i štrajka upozorenja, ali to se nažalost nije dogodilo“, rekao je Adžić.

  On je dodao da Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije očekuje da se novi predsednik Srbije, nakon izbora, založi za poštovanje onoga što su prosvetni sindikati potpisali sa ministrima Vlade Srbije.

  Sindikat obrazovanja Čačak je većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com