• Naše Novosti

  СИНОС и ПРОУНС позивају надлежне да хитно испитају приватизације медија и купопродајни уговор РТ Крагујевац

  СИНОС и ПРОУНС изражавају бојазан да власник свесно гура фирму у стечај како би избегао измиривање законских и уговором преузетих обавеза, што је већ проверен модел у претходним приватизацијама. Према сазнањима ПРОУНС и СИНОС, за ову медијску кућу из градског буџета прошле године издвојено је око 700.000 евра, а средства су стизала и након што је РТК продат Радојици Милосављевићу за 86.000 евра.

  Урушавање РТК још један је у низу „резултата“ сета медијских закона донетих августа 2014. који је разорио српске медије, унизио професију и без посла, до сада, оставио више од 1.000 људи.

  Инсистирањем на томе да се држава повуче из медија, уз образложење да то захтева Брисел, медијска коалиција, предвођена УНС-ом и НУНС-ом, буквално је гурнула медије у руке локалним тајкунима и политичарима.

  Подсећамо и на то да су представници медијске коалције чланови конкурсних комисија које расподељују паре грађана, а да су значајна средства отишла управо онима које УНС и НУНС прозивају у својим саопштењима.

  Зато позивамо медијска удружења да објаве списак са именима свих својих чланова који су учествовали у раду конкурсних комисија.

  СИНОС и ПРОУНС још једном указују на то да је за медијски хаос у Србији одговоран и Уставни суд, који годину и по ћути о нашој иницијативи да се утврди уставност медијских закона у делу који се односи на обавезу изласка државе (локалне самоуправе) из власништва у медијима.

  ПРОУНС И СИНОС подсећају да је једино решење у хитном доношењу нових медијских закона који би предвидели постојање регионалних и локалних јавних сервиса и државне новинске агенције, што је пракса у већини европских земаља.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com