• Gradovi

  SINOS, PROUNS: Poništiti i zaustaviti nezakonite privatizacije

  BEOGRAD – Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) ponovili su danas zahtev za hitno poništavanje svih nezakonitih medijskih privatizacija i preispitivanje konkursnog finansiranja medija.

  Pojedina udruženja (okupljena u Medijskoj koaliciji), kako navode u saopštenju, dobila su potpuni monopol na raspodelu sredstava iz nacionalnog, pokrajinskog i lokalnih budžeta.

  „Došli smo u situaciju da predstavnici UNS-a i NUNS-a dodelju na konkursima Ministarstva kulture i informisanja novac svojim udruženjima što je potpuni nonsens“, upozoravaju SINOS-a i PROUNS.

  Navodeći da postoje mnoge indicije da je bilo dosta zloupotreba i u radu konkursnih komisija za raspodelu budžetskog novca, takođe traže od nadležnih državnih organa da to što pre ispitaju.

  „Pozivamo Ustavni sud da što pre odluči o našem zahtevu za ocenu ustavnosti seta medijskih zakona. To je jedini način da se zaustavi haos na medijskoj sceni i sve vrati u ustavne okvire. Verujemo i da će krivci za nastalu štetu po javni interes u oblasti informisanja snositi odgovornost“, navodi se u zajedničkom saopštenju SINOS-a i PROUNS-a.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com