Regioni

SIRIJAC TRAŽI AZIL U CRNOJ GORI: ISIL mu je pobio porodicu i planira otmicu Crnogoraca, evo zašto!

Zanimljivo je da je ovaj Sirijac, po struci inženjer, i dalje nepoznanica nadležnim organima, koji pokušavaju zvanično da utvrde njegov identitet. Najnovije provere idu preko turske ambasade u Podgorici, kojoj se obratila sudija Momirka Marović kako bi se utvrdio njegov pravi identitet.

Sudija Marović je juče obavestila Ismaila da je od Amabasade dobila odgovor u kojem traže da im se dostave svi njegovi dokumenti iz spisa predmeta, kako bi izvršili detaljne provere. Ismail je ranije izneo, kako je kazao, za njega bitne informacije koje bi mogle biti važne i za Crnu Goru, da navodno ISIL namerava da otme neke Crnogorce, i da im je plan da nakon njihove otmice zauzvrat zatraže njegovo izručenje.

Njegov identitet se i dalje proverava preko Interpola, a do sada provere nisu dale konkretne rezultate. Tokom dosadašnjeg sudskog postupka došlo se do oprečnih informacija da je u stvari poreklom iz Turske, te da ima drugo ime i prezime pod kojim se predstavljao, a utvrđeno je da je često menjao slike na ličnim dokumentima.

Međutim, Ali Ilhan Ismail ima objašnjenje za celu situaciju, i tvrdi da ga traže Al Kaida i ISIL koji su mu, kako je rekao, ubili celu porodicu.

„Mene traži Al Kaida i ISIL, oni su ubili celu moju porodicu, imam dokaze za to. Saznali su pre dva meseca gde se nalazim i sve ovo sa imenima. ISIS i Al Kaida je isto, a Turska podržava ISIS i u turskoj vladi sede pojedini članovi te organizacije. Oni hoće da otmu i neke Crnogorce, i onda će tražiti da mene izruče zauzvrat, evo videćete sudijo, da će tako biti“, rekaoje ranije na suđenju. Nepoznanica je i to kako je uopšte uspeo da dođe do Crne Gore sa lažnim dokumentima.

(CdM)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh