Novosti online

Сиријска војска и даље напредује у Алепу

Сиријска армија је уз подршку народних устаничких одреда преузела контролу над насељем Тиба и околном територијом у околини Куајрис Шарке на североисточним областима провинције Алеп. Како је у понедељак саопштила агенција Сана позивајући се на војни извор, а чију информацију преноси „Спутњик”, ослобођење територије је омогућено пошто је насеље било потпуно очишћено од терориста тзв. Исламске државе.

„Након тога је инжењерија ’очистила‘ село од ручно прављених експлозивних направа и мина које су поставили терористи како би спречили напредовање сиријске армије“, рекао је извор.

Он је потврдио да је део терориста током операције убијен, док су други били принуђени да беже у суседне области. Највероватнији правац њиховог бекства је провинција Рака где се налази главно упориште Исламске државе. Сиријска армија кренула је у моћну офанзиву, током које је успела да успостави контролу над низом стратешки важних висоравни на западу те провинције. Пошто је Исламска држава освојила град Раку, прогласила га је престоницом такозваног калифата.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh