Gradovi

Sirijski ambasador: Avioni SAD pogodili bolnicu u Siriji

U vazdušnim udarima na severu Sirije pogođena je bolnica koja je radila uz podršku Lekara bez granica, izjavila je danas portparolka ove humanitarne organizacije Mirela Hodeib.

MOSKVA – Vazdušne udare na bolnicu na severu Sirije, koja je radila uz podršku Lekara bez granica, izveli su američki avioni, izjavio je danas sirijski ambasador u Moskvi Rijad Hadad.

„Bolnicu su uništile američke vazduhoplovne snage. Ruske snage nemaju nikakve veze sa tim“, rekao je Hadad za rusku tv stanicu „Rusija 24“, preneo je Rojters.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je ranije objavila da su napade izveli ruski avioni i da je bolnica uništena kao i da je devet osoba poginulo, a više ranjeno, navodi AFP.

Istovremeno, šef Unicefa Entoni Lejk je saopštio da je užasnut izveštajima na četiri medicinske ustanove u Siriji, od kojih dve podržava ta agencija UN.

Lejk je naveo da je jedna od tih ustanova dečija bolnica i porodilište, gde su navodno poginula i deca, a na desetine osoba je evakuisano.

Dva napada su se odigrala u Azazu, gradu na severu zemlje, a ostala dva u provinciji Idlib, gde je navodno jedna bolnica pogođena četiri puta, dodao je Lejk.

On je naveo da postoje izveštaji i da su dve škole napadnute u Azazu i da je šestoro dece navodno ubijeno.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh