• Gradovi

  Širom sveta obeležen prvi maj

  Širom sveta danas su organizovani skupovi povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja, na kojima su radnici i sindikati tražili bolje uslove rada i veće plate.U Turskoj je tokom protesta povodom Praznika rada došlo do sukoba demonstranata i policajaca, a jedan muškarac je poginuo u centru Istanbula pošto ga je dok je prelazio ulicu u blizini glavnog istanbulskog trga Taksim, udarilo vozilo koje nosi vodeni top i koristi se tokom policijskih intervencija radi rasterivanja demonstranata, prenosi list „Hurijet“.

  BEOGRAD – Širom sveta danas su organizovani skupovi povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja, na kojima su radnici i sindikati tražili bolje uslove rada i veće plate.

  Više desetina hiljada ljudi marširalo je danas na Crvenom trgu u Moskvi u okviru proslave 1. maja – Praznika rada, a učesnici skupa su nosili ruske zastave i balone.

  Miting je organizovala vladajuća partija Jedinstvena Rusija, dok su levičarske grupe organizovale sopstvene skupove, preneo je AP.

  Učesnici skupa vladajuće partije nosili su transparente sa porukama fokusiranim na plate i radna mesta za mlade profesionalce.

  U Turskoj je tokom protesta povodom Praznika rada došlo do sukoba demonstranata i policajaca, a jedan muškarac je poginuo u centru Istanbula pošto ga je dok je prelazio ulicu u blizini glavnog istanbulskog trga Taksim, udarilo vozilo koje nosi vodeni top i koristi se tokom policijskih intervencija radi rasterivanja demonstranata, prenosi list „Hurijet“.

  Turska policija je ispalila suzavac na grupu demonstranata koji su pokušali da se probiju do trga Taksim, uprkos tome što su vlasti zabranile održavanje proslava Međunarodnog praznika rada.

  U prestonici Tajvana Tajpeju radnici su izašli na ulice tražeći od vlade da smanji radno vreme i poveća plate.

  U Manili se oko 2.000 demonstranata sukobilo sa policijom koja je upotrebila štitove i vodene topove kako bi ih sprečili da dođu do američke ambasade.

  Prema navodima vođa sindikata povređeno je 20 demonstranata, prenosi AP.

  Praznik rada je ustanovljen u znak sećanja na 1. maj 1886, kada je više desetina hiljada radnika u Čikagu izašlo na ulice zahtevajući bolje uslove rada i osmočasovno radno vreme.

  Preview

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Slide

  Širom sveta danas su organizovani skupovi povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja, na kojima su radnici i sindikati tražili bolje uslove rada i veće plate. AP Photo

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com