Regioni

SKANDAL U CRNOJ GORI: Uhapsili čistačicu misleći da je član mafije! Žena od stresa pala u nesvest

Policija je, kako piše Dan, dobila nalog Specijalnog državnog tužilaštva da privede na saslušanje Budvanku Slavku Kovačević, ali je slobode lišena pogrešna osoba. Naime, umesto člana komisije koja se bavila procenom radova na izgradnji bulevara u metropoli crnogorskog turizma, službenici budvanske policije uhapsili su čistačicu na jednoj benzinskoj pumpi u mestu Jaz.

Tog jutra, Kovačevićevu su probuduli inspektori i bez ikakvog obrazloženja joj stavili lisice na ruke. Uzalud je pokušavala da im objasni da nije ništa učinila i da nema razloga da je hapse. Ona je „maricom“ dovezena u Specijalno državno tužilaštvo na saslušanje.

Kada joj je tužilac Saša Čađenović pročitao naredbu o sprovođenju istrage, odnosno za šta se tereti, Kovačevićeva je pala u nesvest. U zgradu Specijalnog tužilaštva odmah je stigla ekipa Hitne pomoći i Budvanki je ukazana lekarska pomoć.

Nakon što je tužiocu dokazala da su policijajci priveli pogrešnu osobu, puštena je na slobodu.

No, kako piše Dan, ni tu nije bio kraj neprofesionalnom ponašanju nadležnih.

Pošto ju je policija probudila i neosnovano uhapsila, a nije joj ostalo vremena ni da se spremi, ona nije uzela ni novac ni telefon, pa u kasnim večernjim satima kada je konačno puštena iz tužilaštva nije imala čime da se vrati u Budvu niti načina da nekoga pozove. Kasnije je konačno prevezena do ulaska u Budvu, gde ju je sačekala porodica.

Osim Kovačevićeve, u četvrtak su uhapšeni i Borislav Delić, Mile Klisić, Novka Baćević, Katarina Radišić Pekić i nemački državljanin Ginter Faust, koji su optuženi da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja na organizovan način. Hapšenje tih osumnjičenih nastavak je tužilačko – policijskih aktivnosti u predmetima „WTE“, „Bulevar Bečići“ i „Kopirajt“.

Iz Specijalnog tužilaštva priznali su da je Kovačevićeva uhapšena usled greške.

„Specijalno državno tužilaštvo već je to uradilo u posrednoj komunikaciji, a ovom prilikom se i javno izvinjava zbog toga što je S.K. iz Budve lišena slobode iako to nije trebalo da bude urađeno“, saopšteno je iz Tužilaštva.

(Mondo)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh