Regioni

SKANDALOZNO: Hrvatska poručila Rusiji da smanji broj turista na Jadranu!

„Kada sam nedavno predstavnike vašeg Ministarstva turizma obavestio da 300.000 Rusa planira da dođe ove godine na Jadran, mislio sam da ću ih obradovati. Međutim, rekli su mi da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Nemačke i da, ako ikako mogu, taj broj ruskih turista svedem na 100.000“, rekao je ambasador Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, dr. Anvar Azimov.

Na sastanku u Rijeci govorio je i o viznom režimu i sankcijama Rusiji za koje smatra da su štetile i Hrvatskoj. Na izjavu Azimova reagiralo je Ministarstvo turizma.

„Ne znamo na koji se točno razgovor Njegova Ekselencija poziva, s obzirom da je službeni sastanak između ambasadora i ministra turizma Antona Klimana, odranije i nevezano uz ovu temu, zakazan tek za 7. mart“ stoji u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se i da se sprovode dodatne aktivnosti kako bi privukli ruske turiste u Hrvatsku i da se Kliman prošle nedelje sastao s ministrom inostranih i europskih poslova Mirom Kovačem kako bi dogovorili jednostavniju i bržu proceduru za dobijanje viza za Hrvatsku ruskim turistima.

(24.sata.hr)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh